Local

Cele mai amendate categorii de persoane de catre politistii locali

Publicat: 14 sept. 2016
1

@ Cele mai multe sanctiuni sunt date mai ales soferilor, dar si tinerilor teribilisti care provoaca scandal in cartierele din Iasi

Cele mai amendate categorii de persoane de catre politistii locali aflati in subordinea municipalitatii iesene sunt soferii care parcheaza pe locuri nepermise, precum si persoanele care provoaca scandal si deranjeaza linistea publica. În perioada 7-13 septembrie, politistii locali care au actionat în cartierele din municipiul Iasi pentru asigurarea unui climat de siguranta publica si fluidizarea traficului rutier, au aplicat nu mai putin de 371 sanctiuni contraventionale în valoare de 65.333 lei. Dintre acestea, 74 de sanctiuni cu valori cuprinse între 100 si 1.500 lei, au fost date pentru nerespectarea normelor de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice.

Totodata, in perioada de referinta, 71 de sanctiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor privind gospodarirea si mentinerea curateniei pe raza municipiului Iasi. Cele mai multe amenzi au fost date insa soferilor care au intrat pe strazile cu accesul interzis sau au parcat in locuri nepermise pe raza municipiului Iasi, in perioada respectiva. Astfel, autoritatile au amendat mai ales soferii care au stationat cu autoturismele pe trecerile pentru pietoni, în intersectiile cu trafic intens, precum si statiile mijloacelor de transport public.

„În acelasi context, politistii locali au actionat pentru fluidizarea traficului rutier, ocazie cu care 92 de conducatori auto, care nu au respectat semnificatia indicatoarelor si marcajelor rutiere au fost sanctionati contraventional, conform OUG numarul 195 din 2002, privind circulatia pe drumurile publice”, au declarat reprezentantii Politiei Locale Iasi.

Agentii stradali au în atentie si sanctionarea persoanelor care utilizeaza mobilierul stradal în alte scopuri decât cele pentru care a fost construite. În acest sens, pe parcursul anului 2016, în urma actiunilor, peste 65 de persoane au fost sanctionate contraventional cu amenzi cuprinse între 190 si 500 lei pentru mutarea mobilierului urban de la locurile unde au fost amplasat, precum si degradarea sau murdarirea acestuia.
Adauga un comentariu