@ Ieri, 12 octombrie 2016, la Iasi s-a derulat cel mai mare si important concurs din invatamantul preuniversitar din ultimii ani @ Acesta a fost legat de ocuparea posturilor de director sau de director adjunct in gradinitele, scolile, liceele si colegiile din intreg judetul @ Proba scrisa a avut loc în doua centre speciale de concurs: Liceul Teoretic de Informatica Grigore Moisil si Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi @ La testare au fost admisi 261 de candidati, dintre care au absentat doar cinci @ Totul s-a desfasurat conform metodologiei, fara niciun incident
La Iasi s-a derulat cel mai mare si important concurs din invatamantul preuniversitar din ultimii ani, ce viza ocuparea posturilor de director sau de director adjunct in gradinitele, scolile, liceele si colegiile din intreg judetul. Proba scrisa a avut loc în doua centre speciale de concurs: Liceul Teoretic de Informatica Grigore Moisil si Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi. La testare au fost admisi 261 de candidati, dintre care au absentat doar cinci. Totul s-a desfasurat conform metodologiei, fara niciun incident. In acest context, sefa Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) a reliefat o serie extrem de interesanta ce vizeaza concursul.
„Dincolo de conditiile meteo nefavorabile, de apreciat este interesul candidatilor pentru acest concurs. In acest sens, cei care nu au participat la test au aratat asta prin faptul ca nu si-au depus dosarul de inscriere. Important de scos in prim-plan este faptul ca subiectele au ajuns in timp util si ca nu au fost probleme legate de organizare. Defalcat, vreau sa transmit ca subiectele extrase au avut 60 de itemi, dintre care 40 verificau aptitudinile cognitive si fiecare raspuns corect primea 1.25 puncte, iar 20 verificau competentele manageriale, unde un raspuns corect era notat cu 2.5 puncte. Practic, pentru ca un participant la concursul pentru postul de director sau director adjunct in unitatile de invatamant preuniversitar sa treaca testul, trebuie sa primeasca minimum 70 de puncte (nota sapte – n.r.) de la toti cei cinci membri ai comisiei de evaluare! Pe de alta parte, consider ca subiectele au fost suficient de echilibrate, atat ca valoare a itemilor, a verificarii aptitudinilor si a competentelor manageriale. Poate cele cognitive au fost provocatoare si chiar derutante. Toate verificau, insa, atentia, perspicacitatea, orientare in spatiu, logica, relatiile logice, incadrarea in categorii a unor trasaturi legate de management. Au fost intrebari ofertante, ce au valorificat atat bibliografia, chestiuni ce tin de stilurile de conducere, relatiile institutionale sau de leadership. Ele puteau fi rezolvate atat pe baza experientei si a intuitiei manageriale, a inteligentei si istetimii. Persoanele care au studiat, puteau rezolva usor subiectele. Ceea ce a fost dificil la aceasta evaluare a tinut de numarul imens de persoane implicate, aproximativ 800 – 900. Totusi, acestea au avut ocazia sa cunoasca probleme ce tin de educatie si de o atmosfera a unui concurs scolar”, a concluzionat sefa ISJ, prof. dr. Camelia Gavrila.
De reamintit ca, in baza bilantului realizat de ISJ, pentru cele 229 de posturi vacante aferente functiei de director din unitatile de învatamânt preuniversitar din judet au fost înregistrate 218 dosare pentru participarea la concurs. În 43 de unitati de învatamânt nu s-a înscris niciun candidat pentru posturile existente. În ceea ce priveste functiile vacante de director adjunct, au fost depuse 78 de dosare de înscriere pentru cele 110 posturi vacante, fara nicio înscriere pentru 41 de unitati scolare.
De precizat ca, defalcat, pentru posturile vacante de director, în 12 unitati de învatamânt din mediul urban si în 31 de scoli din mediul rural nu au fost depuse dosare de înscriere. In acelasi timp, pentru posturile vacante de director adjunct, nu au fost depuse dosare în 20 de unitati de învatamânt din mediul urban si în 21 din cel rural. Pentru majoritatea acestor pozitii si-au depus dosarele actualii directori plini si adjuncti.
Interviul si evaluarea CV-ului se vor desfasura în perioada 17 octombrie – 17 noiembrie. Afisarea rezultatelor concursului este programata în data de 18 noiembrie, fiind urmata de o perioada alocata depunerii contestatiilor: 21-23 noiembrie. Solutionarea contestatiior si afisarea rezultatelor finale sunt prevazute pentru intervalul 24 noiembrie – 9 decembrie 2016. Ultima etapa a concursului – validarea în Consiliul de Administratie (CA) al ISJ a rezultatelor finale si transmiterea acestora la minister – este programata în data de 16 decembrie 2016.
Citeste si : Aceasta intalnire ar putea decide soarta a sute de directori de scoli si licee din Iasi
? iarrr baba asta bahlita ???
Dna. e profesoara de limba romană? Ce înseamnă „item” ? Luam cuvinte din engleză si le folosim direct fără traducere? Nu a găsit un cuvint românesc? Cum ii învață pe elevi limba romană dacă ea are dificultăți in cunoașterea si folosirea corecta a cuvintelor limbii romane?
Las-o ma, ca-ncearca si ‘mneaei sa para desteapta!…
pe asta o ardea gigi ciquita!:)))) si referitor la organizare mai las-o dreaq
Rezultatele astea inca nu se stiu? Ori se negociaza notele „prietenilor”?
Rezultatele sunt pe site-ul ISJ,n-ai ce negocia,ca e o grila,ai scris,ai luat,n-ai scris ai picat.Nu e nimic e negociat.
Hutanule, tot repetent ai ramas!
Stimabila are un doctorat in filologie, deci este dr.filolog. Nu este angajata pe postul de prof.dr., asa cum sunt cei din universitati. Deci, poata sa-si puna, eventual, pe cartea de vizita dr.prof., dar nici macar acolo prof.dr. Numai zic pe usa sau in presa!
mai usor cu traseista asta politica ca de aia este sefa. Jos baba!!!!!!!!!!
Vrajeala. Functiile sunt arvunite si vor fi ocupate de cei „alesi”.
Traistuta are intaietate.