National

Cel mai mare mosier roman isi trimite angajatii in vacanta all inclusive in Europa

Publicat: 08 nov. 2013
1

500 dintre cei peste 3.000 de salariati ai grupului de firme TCE 3Brazi al omului de afaceri Culita Tarata vor pleca, in februarie, intr-o excursie de opt zile intr-o capitala europeana, totul inclus. Deplasarea se va face cu autocarul, toate cheltuielile cu excursia urmand a se ridica la circa 150.000 de euro, suma platita integral de firma lui Tarata. Cei 500 dintre „fericiti” vor fi selectati functie de performantele la serviciu de peste an. „In fiecare an, organizam aceasta excursie. Oamenii nostri au fost si prin Europa, si in Antalya(destinatie de vacanta in Turcia – n.r.), si la Muntele Athos. Anul acesta va fi o capitala europeana, inca nu ne-am hotarat care”, a spus Tarata, potrivit economica.net.

Potrivit acestuia, cei ce vor pleca in excursie sunt atat oamenii de la birouri, dar si de pe camp, latifundiarul nu face favoritisme. „Pleaca si de la birou, dar si din campul muncii, mecanizatori, oameni de pe ogor. Oricum, noi nu avem decat 200 de oameni personal TESA, restul sunt oameni de camp”, mai spune Tarata.

Omul de afaceri este cel mai mare arendas al tarii. Prin concesiune, in Insula Mare a Brailei, sau prin detinere, in judetul Neamt, Tarata exploateaza o suprafata agricola de 73.000 de hectare. Este cel mai mare producator de cereale din Romania si unul dintre cei mai mari de plante tehnice.

Latifundiarul detine capacitati de productie integrate in Neamt, de la cultura cerealelor pana la comercializarea de produse din carne.

Tarata vrea sa devina independent energetic, asa incat urmatorul sa tel este sa construiasca o centrala electrica pe biomasa in Insula Mare a Brailei. Investitia ar urma sa fie realizatan de un grup italo-american, capacitatea instalata este de 38 MW si va functiona cu paie si cu plante energetice precum salix ori stuful chinezesc. Întreaga investitie de 100 de milioane de euro.

In top 3 cei mai mari agricultori ai tarii mai intra Ioan Niculae cu 55.000 de ha aflate in exploatare si Adrian Porumboiu cu circa 50.000 de ha.
Adauga un comentariu