Sport

Cel mai bun sportiv al Iasului este somer de jumatate de an

Publicat: 15 ian. 2002
1

•Dinamo Bucuresti a ofertat primii trei sportivi ai clubului CSM Iasi •Cei vizati sunt sabrerii Florin Zalomir si Alin Lupeica, alaturi de canotoarea Ana Maria Fanaru

Clasamentul celor mai buni sportivi ai clubului CSM Iasi pentru 2001 ii are pe podium pe sabrerii Florin Zalomir si Alin Lupeica, iar pe locul 3 se afla canotoarea Ana Maria Fanaru. Antrenat de Iulian Bituca, tanarul Florin Zalomir, cel mai bun sportiv iesean si in viziunea DTSJ si CSS Unirea, a cucerit locul 3 cu echipa Romaniei la Campionatele Mondiale de sabie seniori din Franta, locul 4 cu echipa Romaniei la Campionatele Mondiale Universitare din China, locul 1 la Campionatele Balcanice de juniori, locul 1 la Campionatele Nationale de juniori si component al lotului olimpic de seniori.

Pe locul 2 se afla galonatul sabreur Alin Lupeica, antrenat tot de Iulian Bituca, care a cucerit locul 3 cu echipa Romaniei la Campionatele Mondiale de sabie seniori din Franta, locul 3 cu echipa la Campionatele Nationale de seniori, este participant la „Cupa Mondiala” la Moscova si Bucuresti si este component al lotului olimpic de seniori.

Pregatita de Valeria Catescu, canotoarea Ana Maria Fanaru a ocupat locul 1 in ambarcatiunea 8+1 la Campionatele Mondiale de juniori din Germania, locul 1 la 4 rame la Campionatele Balcanice de juniori din Turcia, locul 1 in ambarcatiunea 8+1 la Regata Internationala a Germaniei, locul 2 in barca 2 rame la Campionatele Nationale de fond si este componenta a lotului olimpic. Dupa asemenea performante la nivel national si mondial, nimeni din Iasi nu a dat vreo mana de ajutor celor trei sportivi, mai mult chiar, putem mentiona faptul ca Florin Zalomir este somer de jumatate de an.

Nici Ana Maria Fanaru nu primeste nici un ban din partea Iasului, iar Alin Lupeica este profesor de scrima la CSS Unirea, pe munca lui de zi cu zi. In aceste conditii, clubul sportiv Dinamo Bucuresti a facut o oferta de preluare a celor trei sportivi, chiar daca ei ar dori in principal sa ramana acasa, la Iasi. Dupa declinul celor de la BNR Bucuresti, acolo unde se gaseau campionul olimpic Mihai Covaliu si antrenorul de lot national Alexandru Chiculita, Dinamo doreste acum sa-si faca echipa de scrima, iesenii Florin Zalomir si Alin Lupeica avand un loc rezervat la gruparea „cainilor rosii”.

Neavand contract cu cei doi sabreri pregatiti de Iulian Bituca, directorul CSM, Adrian Poeana, nu va avea cum sa-i constranga pe cei in cauza sa ramana in Iasi, chiar daca conducerea DTSJ a gasit deja un om de afaceri local care va incerca sa-i sprijine financiar pe cei doi sportivi. Chiar si directorul RAJAC Gheorghe Nichita a promis o mana de ajutor celor doi sabreri, pentru ca ei sa ramana totusi ai Iasului. In final, sa mentionam ca si Ana Maria Fanaru, campioana mondiala si componenta a echipei de canotaj CSM-LPS a primit si ea o oferta de la clubul sportiv Dinamo Bucuresti, care ar putea acapara astfel, mai mult pe gratis, cei mai buni sportivi ieseni la ora actuala.
Adauga un comentariu