Actualitate

Cel mai bogat functionar traieste la Iasi. A incasat salarii uriase fara sa faca nimic

Publicat: 30 nov. 2014
1

@ In Iasi exista o persoana care a incasat intr-un singur an, din bani publici, sume uriase @ Este un functionar public ajuns acum pe o functie de decizie la nivelul judetului si care a fost plimbat de sefii sai prin tara, unde a reusit performanta de a-si umple conturile fara ca cineva sa-l traga la raspundere

A fost pus de circa doua luni pe una din cele mai importante functii din judetul Iasi cu sprijinul tacit al capilor PSD. Desi are un trecut de dreapta, a reusit ca in ultimii ani sa treaca in barca cealalta a puterii si sa ocupe rand pe rand functii publice din ce in ce mai banoase. De pe urma acestora si-a facut o avere frumoasa, fiind acum unul dintre cei mai bogati functionari publici de la nivelul judetului Iasi. Ce a facut insa pentru a-si motiva aceste salarii? Activitatea sa a fost extrem de necunoscuta publicului, dar cu toate acestea nu a fost uitat de capii PSD ce i-au dat o noua functie la Iasi.

Dan Carlan si-a rotunjit veniturile consistent de pe urma unor functii de conducere pe care le-a avut in cadrul ministerelor unde a fost numit, dar si ca director la o serie de societati din tara. Mai nimeni nu stie ce a facut Carlan in cadrul societatilor pe care le-a coordonat, dar cert este faptul ca si-a rotunjit binisor conturile bancare. De exemplu, de la Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice, unde a avut functia de secretar de stat, actualul prefect avea un venit lunar de peste 6.500 lei.

Carlan a ocupat o functie si in structura Companiei Nationale a Uraniului. Numai de pe aceasta functie a ridicat peste 14 mii de lei. Si asta doar pentru vreo patru luni pe an pentru ca a fost inlocuit. Pentru Carlan nu a fost o tragedie, deoarece imediat dupa asta a ajuns la Complexul Energetic Hunedoara, de unde a luat peste 128 mii de lei. Aici, Carlan a fost responsabil cu privatizarea Complexului din Petrosani, insa nu a rezistat prea mult pe functie pentru ca in luna mai a fost nevoit sa-si faca bagajele. Chiar si in aceste conditii, Carlan a reusit sa obtina o suma consistenta. Din aprilie anul trecut si pana in mai anul acesta, fostul senator PDL de Iasi a incasat o asemenea suma fabuloasa.

Citeste si: Ramai masca! Cel mai controversat politician al ultimilor ani are doua vile de lux in Iasi – FOTO

Practic, el s-a ocupat de insolventa Complexului, pana cand conducerea de la centru a numit pe altcineva. A mai reusit sa puna deoparte circa 2.500 lei, fiind consilier in cadrul Ministerului Economiei, insa grosul a venit tot din partea unor companii de la stat. Nu mai putin de 73 mii de lei au ajuns in conturile acestuia de pe urma unor functii detinute in anumite structuri. Carlan a reprezentat Departamentul de Energie in comisia de privatizare a Electrica SA si in comisiile de negociere a proiectelor independente de energie la Complexul Energetic Hunedoara, Electrocentrale Braila si Hidroelectrica SA. De pe urma acestor structuri in conturile lui Dan Carlan au intrat acele zeci de mii de lei la care un simplu functionar public abia viseaza. Si ce proiecte au fost realizate in acest sens? Companiile respective abia isi mai duc traiul, situatia acestora fiind una destul de complicata. Guvernul a aprobat masurile de privatizare, insa soarta acestor companii este tot mai grea. 

Nu-i plange nimeni de mila

Actualul prefect al Iasului detine o avere impresionanta, case, terenuri in Iasi si Neamt, dar si conturi bancare impresionante, toate acestea l-au facut pe fostul senator sa fie unul din cei mai instariti oameni ai Iasului. Carlan detine parti sociale de aproape 285 mii de lei la o societate, are imprumuturi catre o persoana fizica de 23 mii de lei, precum si imprumuturi catre aceeasi societate de 800.000 lei. Carlan ramane in continuare un personaj controversat, implicat in afacerea Bancorex, a unor firme de confectii de la inceputul anilor ’90, dar si a unor celebre scandaluri cu iz politic. Ca prefect a fost adus de PSD in contextul alegerilor prezidentiale pentru a-i atrage de partea sa pe primarii din judet. A fost numit prefect in luna septembrie in locul lui Romeo Olteanu.
Comentarii
Adauga un comentariu