Actualitate

Cel mai bine platiti medici de la tara. Unii colegi din Iasi au motive sa-i invidieze

Publicat: 03 feb. 2014
1

@ Unii medici care au cabinete in mediul rural incaseaza lunar de la Casa de Sanatate si peste 100 de milioane de lei vechi

Mai multi medici de familie s-au putut considera norocosi in ultima luna a anului trecut. S-au bucurat de o lista consistenta de pacienti inscrisi si astfel si-au asigurat decontari uriase de la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Iasi (CJAS). Conform listei cu decontari pe luna decembrie pentru furnizorii de asistenta medicala primara, multi medici de familie au primit in vistierie sume deloc de neglijat. Chiar daca nu se confrunta cu situatii de urgenta ca medicii din spitale, nu fac garzi si stiu sigur ca in afara programului de lucru nu sunt deranjati, au fost rasplatiti cu sume mari. In fruntea clasamentului se plaseaza CMI Maria Pintilie din Raducaneni, care a primit 14.000 lei. De aceeasi suma s-a bucurat si CMI Ionela Dimov din Golaesti.

Citeste si: Topul celor mai bine platiti doctori! Cele mai grase contracte ale medicilor de familie ieseni

CMI Virginia Movileanu din Pascani a primit pentru luna decembrie 13.600 lei. Decontari de 13.000 lei au fost facute si in cazul CMI Valentina Nistor Valentina Mihaela din Erbiceni, dar si la CMI Anca Costin din Draguseni. Medicii de familie primesc 70 la suta in functie de numarul asiguratilor de pe liste si 30 la suta pentru serviciile medicale efectuate. Cu toate acestea, doctorii de familie spun ca aceste sume nu reprezinta banii care ajung la ei in buzunare, fiind nevoiti sa-si achite cheltuielile administrative, utilitatile, dar si salariul pentru asistenta medicala, contabila si eventual, femeie de serviciu. In aceasta perioada se duc si discutii cu privire la pachetul de baza de servicii medicale, unde medicii de familie sunt principalii pioni. Ministrul Sanatatii le-a transmis acestora ca, prin implementarea pachetului de servicii medicale de baza, se doreste ca medicul de familie sa devina principala veriga în relatia pacientului cu sistemul sanitar si totodata sa contribuie semnificativ la reconsiderarea rolului preventiei.




Comentarii
  • bun, acum scadeti din acel venit urmatoarele: impozite si contributii catre bugetul de stat cca 4000 lei, salarii asistenti 3-4000 lei, chirie si intretinere cca 2000 lei, telefoane, internet, curent electric, gaze, carburant, aparat de urgenta cca 2000 lei si vedeti cam cu cat mai ramane medicul. daca mai vine o luna cum este ianuarie cand trebuie sa reinnoiesti toate contractele si malpraxisurile, mananci de la cantina saracilor…

    • mai lasa minciunile astea ca asistenta o platesti cu 600 lei,face si treaba femeii de servici,aparatul de urgenta e plin de anul trecut,ca n-ai acordat nici o urgenta,restul s-a dus pe leasingul la masina si sprituri la restaurant

  • Alti medici nici nu fac mari cheltuieli pentru ca nici nu vin pe la dispensarul satesc.Au ei grija sa treaca in fisele oamenilor tot felul de consultatii..Ar fi bine venit un reportaj cu dispensarele de pe latar si sa vezi acolo cat de repede ii gasesti pe medici,care au cabinete mai mult pe la oras

  • Care cheltuieli administrative? Care salarii ? Medicul Popescu de pe Independentei nu are nici , asistenta – el scrie retetele, trimiterile , nici femeie de serviciu -el sterge praful , spala pe jos, etc.

  • DRAGI REPORTERI, aflați cât câștiga si un medic rezident in 2014. Promisiunea burselor a fost doar „praf in ochi” din partea guvernantilor! Nici urma de burse…

  • Pentru ca sunt multi, dar smecheri, medicii de familie fac jocurile conducerii Colegiului Medicilor din Romania, care-i apara in ciuda tuturor „nazdravaniilor” si afacerilor pe care le fac pe spatele pacientilor.Nenumarati medici de familie din comunele judetului lipsesc de la posturile lor, in schimb stau ascunsi si fac medicina de familie in Iasi prin diferite cabinete apartinand altor medici, titulari sau nu in Iasi. Interesele financiare ale acestora sunt f.mari: dirijeaza pacientii numai la anumite laboratoare pentru ca medicul de fam primeste comision. Pana acum acestia primeau 10%;mai nou, Bioclinica a spart piata si le ofera medicilor de fam 20% din totalul biletelor de trimitere.

  • Desi in Iasi exista clinici unde se fac ecografii gratuite, adica in baza biletului de trimitere, medicii de familie nu dau pacientilor bilete de trimitere, pentru ca, spun ei, nu se fac bine ecografiile acolo unde acestea sunt gratuite.ADEVARUL ESTE ALTUL:radiologul ii da medicului de fam. comision, in functie de valoarea totala a ecografiilor facute pacientilor trimisi de med. fam. Medicii de familie reprezinta cea mai urata categorie dintre toti doctorii, CAS ar trebui sa faca controale la sange printre doctorii de familie. Desi au facut filiere periculoase, pe sistem mafiot, nimeni nu intreprinde nimic contra unor asemenea practici.Legislatia este ambigua si de aceea lasa loc multor ilegalitati din partea lor.

  • Ca de obicei, un alt articol de senzatie marca BeZeI. Din start, prima greseala: unii medici incaseaza…NU MEDICUL INCASEAZA, ci cabinetul. Daca ar incasa medicul, inseamna ca e salariat la CAS Iasi. Apoi, suma incasata e 50% plata pe asigurati, 50% pe servicii si nu 70-30 (si asta e de vreo 2 ani incoace). Din banii incasati se platesc impozite, si stim foarte bine cat sunt acestea (adica undeva la 45%). Restul sumei e folosita cum se doreste. Pe site-ul Casei Iasi exista in fiecare luna lista cu deconturile primite, iar daca exista interes, se poate calcula suma maxima incasata. Dar unde ar mai fi senzationalul, nu?

Adauga un comentariu