Local

Cel mai asteptat moment pentru mii de elevi si liceeni ieseni. De ACESTA depinde viitorul lor

Publicat: 06 iun. 2016
1

@ La mijlocul acestei luni demareaza cea mai importanta etapa din viata educationala a elevilor de clasa a VIII-a, respectiv a celor de clasa a XII a @ Este vorba de pregatirea, inscrierea si sustinerea Evaluarii Nationale si a Bacalaureatului @ Astfel, intre 15 si 17 iunie 2016 este programata inscrierea candidatior la primul test, in timp ce la Bac procesul se va face în perioada 30 iunie – 3 iulie

In aproximativ doua saptamani, mii de elevi si liceeni ieseni vor intra in febra Evaluarii Nationale (EN) si a Bacalaureatului. Pe acest plan, intre 15 si 17 iunie 2016 este programata inscrierea candidatior la primul test, in timp ce la Bac procesul se va face în perioada 30 iunie – 3 iulie. Mai departe, pe 27 iunie este programata testarea scrisa la EN pentru disciplina Limba si literatura româna, iar pe 1 iulie la Matematica.

Citeste si: OFICIAL. Vezi cum va decurge la Iasi Evaluarea Nationala – FOTO

Pe 5 iulie se vor afisa rezultatele finale, dupa contestati. Pe de alta parte, la Bacalaureat, înscrierea candidatilor se va face în perioada 30 iunie – 3 iulie. De pe 13 pâna pe 15 iunie va avea loc evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in Limba româna, de pe 15 – pâna pe 17 iunie evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala în Limba materna, de pe 21 pâna pe 24 iunie va avea loc evaluarea competentelor digitale, iar de pe 27 iunie pâna pe 1 iulie evaluarea competentelor lingvistice într-o limba de circulatie internationala.

Citeste si: Lista completa a locurilor in toate LICEELE din Iasi pentru admiterea 2016 – GALERIE FOTO, VIDEO

Prima proba scrisa, cea la Limba si literatura româna, va avea loc pe 4 iulie, iar pe 5 iulie va avea loc proba scrisa la Limba materna. De asemenea, pe 6 iulie, este programata proba scrisa la proba obligatorie a profilului (Matematica sau Istorie – n.r.), iar pe 8 iulie, proba scrisa la alegere a profilului. Pe 12 iulie se vor afisa rezultatele, urmând ca în perioada 13-15 iulie sa se rezolve contestatiile.

Pe 16 iulie vor fi publicate rezultatele finale ale textului de maturitate din cadrul ciclului liceal. In acest context, la nivelul judetului Iasi, dupa finalizarea ultimelor simulari la EN si Bac, organizate de Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice (MENCS), Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) a publicat oficial datele legate de nivelul de pregatire al elevilor si liceenilor.

Citeste si: Rezultate simulare Evaluare Nationala 2016: Elevii s-au descurcat mai bine la Limba romana si mai putin la Matematica

Astfel, conform datelor, doar 42.32 dintre elevii claselor a VIII-a au obtinut note peste cinci, in timp ce la nivelul claselor a XII-a, rata de promovabilitate a fost de doar 45.99 la suta. Pe acest plan, in topul unitatilor cu rezultate bune la EN s-au plasat: colegiile National, Costache Negruzzi, Emil Racovita, Mihai Eminescu, Liceul Teoretic de Informatica Grigore Moisil, Colegiul National, Colegiul Stefan cel Mare din Harlau, Liceul Teoretic Vasile Alecsandri. La Bacalaureat, in top se afla colegiile: National, Emil Racovita, Costache Negruzzi, Mihai Eminescu, Liceul Pedagogic Vasile Lupu, Liceul Teoretic Miron Costin, Mihail Sadoveanu Pascani, Liceul Teoretic Vasile Alecsandri, Liceul Teoretic de Informatica Grigore Moisil.
Adauga un comentariu