Eveniment-Social

Cei mai buni din Europa! Karateka ieseni au reusit o performanta istorica in Polonia – FOTO, VIDEO

Publicat: 20 oct. 2016
Intr-o perioada in care mai multe cluburi iesene sunt in pragul colapsului, iar sportivii tineri de viitor apar din ce in ce mai rar, iata ca exista o discplina care scoate campioni pe banda rulanta. Si nu vorbim aici de campioni nationali, ci de unii europene. Astfel, in perioada 13-16 octombrie 2016, in Polonia, la Cracovia, a avut loc editia cu numarul 23 a Campionatului European de Karate Traditional Fudokan Shotokan, pentru copii, cadeti, juniori, tineret si seniori.

Din lotul României au facut parte si 5 sportivi de la CS Enpi Iasi (Balaiasa Dragos, Ciubotariu Aurel, Postolache Octavian, Balaur Bianca, Bistriceanu Cristian) – la categoriile cadeti si tineret si un sportiv de la CS Olympic Iasi (Luca Alexandru) – la categoria tineret. Delegatia României a fost condusa de Nicolae Marandici – 7 DAN, presedintele Federatiei Romane de Karate Traditonal si antrenorii lotului tricolor, Roxana Crucher si Paul Pintilie. La sfârsitul acestei competitii din Polonia, România s-a situat pe locul 1 pe natiuni, fiind urmata pe podium de Serbia si Polonia. La aceasta peformanta incredibila au contribuit din plin si sportivii ieseni. 
 

„Multumim presei si sponsorilor care ne-au sustinut în permanenta, multumim copiilor si parintilor, deoarece eforturile lor nu sunt deloc mici! La Cracovia a fost un campionat greu, cu o concurenta mare la fiecare proba de concurs. De-a lungul timpului, copiii, sub îndrumarea noastra, au ajuns pe cele mai înalte podiumuri europene si mondiale. Sunt bucuros de ceea ce am realizat! Sa nu uitam ca România a terminat pe locul 1 pe natiuni la Europenele de la Craiova si asta ne obliga si pe viitor. Un cuvant de multumire pentru oamenii care ne-au sustinut permanent in activitatea de la club, SC Molid Total Security SRL, SC Lucimar SRL, Vatafu Traian”, a declarat Petronel Luca, presedintele si antrenorul CS Olympic Iasi. 
 
Dragos Balaiasa, unul dintre cei mai buni sportivi ieseni în karateul traditional este cu gandul deja la Europenele de la Craiova. „Dupa un rezultat foarte bun la Campionatele Nationale de la Iasi, m-am calificat pentru Europenele de la Craiova, unde am cucerit patru medalii, una de aur si alte trei de argint. Vreau ca la Europenele de luna viitoare, din Slovenia, sa cuceresc, cel putin, tot atâtea medalii!”, a spus Balaiasa, sportiv legitimat la CS Enpi Iasi. 
Rezultatele obtinute de sportivii ieseni la Campionatul European din Polonia
CS Enpi Iasi (antrenor Irina Pascaru – 2 DAN)
Tineret:
Balaiasa Dragos: medalie de argint – la kata individual; medalie de argint – la fuguko; medalie de aur – la kata pe echipe, împreuna cu Postolache Octavian, Lixandru Horatiu (legitimat la Dento Karate Kid – Ploiesti); medalie de argint – la embu masculin, împreuna cu Postolache Octavian. 
Ciubotariu Aurel: medalie de argint – la kumite individual; medalie de bronz – la fuguko; medalie de aur – la kumite pe echipe, împreuna cu Postolache Octavian, Crecan Marc (de la Olimpia Bucuresti) si Luca Alexandru (de la Olympic Iasi).
Postolache Octavian: medalie de bronz – la Kumite individual.
Cadeti:
Balaur Bianca: medalie de bronz – la kumite pe echipe,   împreuna cu stefan Diana (CSM Slatina), Podorica Andreea (Olimpia Bucuresti), Valeanu Raluca (Roxi Dojo Bucuresti); medalie de bronz – la kata individual.
Bistriceanu Cristian: medalie de aur – la fuguko; medalie de aur – la kumite pe echipe.
CS Olympic Iasi (presedinte fondator si antrenor Petronel Luca – 3 DAN)
Luca Alexandru: medalie de bronz – la kumite individual; medalie de aur – la kumite pe echipe, împreuna cu Postolache Octavian, Crecan Marc (legitimat la Olimpia Bucuresti) si Ciubotariu Aurel (de la CS Enpi Iasi).Adauga un comentariu