Actualitate

Cea mai tare sentinta data de Tribunalul Iasi! O tiganca a fost trimisa la scoala, sa faca patru clase! Este pe bune!

Publicat: 24 iul. 2016
1

@ Presedintele unui complet de judecata din Iasi a luat o decizie cu totul neasteptata: a obligat o tiganca sa mearga la scoala si sa urmeze un curs de învatamânt primar de minimum 4 clase @ Decizia judecatorilor vine dupa ce tiganca a sustinut ca nu are scoala si ca nu a stiut ce a semnat atunci cand a comis fraude fiscale @ „Cum sa fiu eu acuzata de evaziune, daca eu nu am scoala. Eu nu stiut sa scriu si sa citesc. De unde era sa stiu ca trebuia sa fac asa”, a spus tiganca @ Raspunsul judecatorilor ar trebui sa fie un exemplu demn de luat in seama

Judecatorii de la Tribunalul Iasi au luat o decizie cu totul inedita intr-un dosar de evaziune fiscala – au decis ca administratorul firmei implicate in dosar sa fie trimis la scoala. Da! Magistratii au considerat ca tiganca ce tot ajunge la instanta cu diferite probleme legate de fraude economice sa fie trimisa la scoala. Sa aiba macar patru clase, cat sa stie sa se semneze, sa citeasca si sa scrie. Decizia judecatorilor vine in contextul in care Brandusa Stanescu a venit in fata completului de judecata, sub acuzatia de evaziune fiscala, si a sustinut ca este nevinovata, pentru ca nu stie sa scrie si sa citeasca.

„Cum sa fiu eu acuzata de evaziune, daca eu nu am scoala. Eu nu stiut sa scriu si sa citesc. De unde era sa stiu ca trebuia sa fac asa. Eu nu am nicio vina. N-am fost la scoala si am pus contabilul sa se ocupe de firma. Nu m-am ocupat eu”, a spus Brandusa. Aceasta este o declaratie tip pe care o dau toti tiganii care ajung in fata judecatorilor cu diferite probleme penale, in special evaziune sau spalare de bani. In acest context, dupa ce i-au ascultat pledoaria, judecatorii au decis condamnarea Brandusei Stanescu la o pedeapsa de patru ani de inchisoare pentru evaziune fiscala. In acelasi timp, au decis ca aceasta pedeapsa sa nu fie executata in regim de detentie, ci sa fie cu suspendare.

Au stabilit un termen de incercare de 7 ani de zile, termen in care tiganca trebuie sa fie cuminte. In caz contrar, va ajunge in spatele gratiilor. „Atrage atentia inculpatei asupra prevederilor art. 864 rap. la art. 84 C. pen. din 1969, potrivit carora executarea în întregime a pedepsei intervine si daca inculpata nu va îndeplini în termenul de încercare stabilit obligatiile civile stabilite prin prezenta sentinta„, au precizat judecatorii. Dincolo de toate aceste prevederi firesti ale sentintei, apare un lucru surprinzator – tiganca trebuie sa mearga la scoala. Obligatoriu!

„În temeiul dispozitiilor art. 86 indice 3 aliniatul 3 Cod penal din 1969, impune inculpatei Stanescu Brândusa obligatia de a urma un curs de învatamânt primar de minimum 4 clase primare. Supravegherea îndeplinirii masurilor de supraveghere si obligatiei stabilite se realizeaza de catre Serviciul de Probatiune Iasi. Atrage atentia inculpatei ca, în cazul savârsirii altei infractiuni sau al încalcarii masurilor de supraveghere, se va dispune revocarea beneficiului suspendarii sub supraveghere a pedepsei si executarea acesteia în întregime”, au explicat foarte clar judecatorii. Astfel, Brandusa Stanescu va fi prima tiganca din Iasi trimisa la scoala de o instanta de judecata. Dupa ce va termina cele patru clase si dupa ce va scapa de interdictiile din acest dosar, va putea fi, din nou, administrator de firma.

Face tranzactii de milioane de euro si locuieste intr-un cort

Pe de alta parte, cei de la Directia Generala a Finantelor Publice Iasi incearca sa recupereze prejudiciile create de Brandusa Stanescu. Aceasta ar fi adus un prejudiciu de circa 2 milioane euro bugetului de stat. Firma care a reusit sa faca asta se numeste Safira Expert SRL. Finantele au depus la Tribunalul Sindic o cerere de „atragere a raspunderii” impotriva Brandusei Stanescu. Daca cererea Fiscului va fi aprobata de Tribunalul Sindic, atunci averea Brandusei Stanescu va fi scoasa la vanzare, pentru recuperarea banilor statului.

Numai ca, intre timp, Fiscul si lichidatorul judiciar al firmei au facut unele verificari si au constatat ca Brandusa Stanescu nu are avere. Chestionata de Fisc in legatura cu modul de achitare a datoriei, aceasta ar fi spus ca nu este deloc stresata de vreo procedura de executare silita. „Veniti sa-mi luati cortul”, s-ar fi exprimat Brandusa Stanescu in discutiile cu autoritatile. De fapt, femeia locuieste in Zanea (Lunca Cetatuii), intr-o casa de chirpici acoperita cu carton. Asa-zisa casa nu ar fi luata nici de pomana de cineva, prin urmare organizarea unei licitatii pentru vanzarea cocioabei ar fi inutila. Se banuieste ca Brandusa Stanescu si firma acesteia au fost doar niste pioni care au facut parte dintr-o retea uriasa de evaziune fiscala ai carei beneficiari probabil nici nu sunt cunoscuti. S-ar parea ca, intr-adevar, Safira Expert a rulat sume de ordinul zecilor de miliarde, fapt ce a dus la acumularea datoriei de circa 2 milioane euro reprezentand TVA si impozit pe profit, dar banii nu se gasesc la Brandusa Stanescu, ci la capii retelei evazioniste.

Firma este inregistrata pe numele Brandusei Stanescu, sotia lui Rupi Stanescu din Lunca Cetatuii, si are ca obiect de activitate „comertul cu ridicata al metalelor si minereurilor metalice”. Prin urmare, firma a fost implicata in comertul cu fier vechi. Cele mai multe venituri au fost realizate in perioada 2012-2013. Pentru deducerea TVA, administratorii firmei au prezentat documente prin care au incercat sa arate ca au efectuat achizitii de la firma SC Neculai Fraga SRL din Grajduri. In ceea ce priveste dosarul in care a fost deja condamnata, Brandusa Stanescu a contestat decizia judecatorilor de la Tribunal si va ajunge la Curtea de Apel Iasi in luna septembrie.
Comentarii
 • Sa-i trimita pe toti tiganii la scoala care ajung in instanta.Condamnare cu suspendare………****** la ureche;daca ar fi trimisi toti cioroii la mititica si obligati sa faca scoala;felicitari instantei pentru decizia cu scoala!

 • Astea sunt rezultatele fiscului iesean. Cu un director mediocru ca NAUM DOINA, voi vreti performanta? Niciodata domnilor…..

  • Aceasta Doina Naum a primit la sfarsitul anului trecut o reclamatie redirijata de Agentia Nationala a Functionarilor Publici pt a face verificari in cazul unui vames alcoolic.In urma cu vreo 2 sapt a cadacsit sa raspunda (deci dupa mai bine de jumatate de an) ca a clasat cazul pe motiv ca cel care a reclamat nu si-a dat adresa.
   Deci,profesionista Naum a facut ce era mai usor,in loc sa-l caute si sa-l verifice pe functionarul din subordine,il cauta pe reclamant.
   Halal director de institutie.

 • Nenorocirea este ca li se da voie acestor tzigani sa infiinteze firme fara sa faca dovada studiilor si art trebui ca acest obiect de activitate „comertul cu ridicata al metalelor si minereurilor metalice” este de fapt Comert cu facturi false si ar trebui sa nu mai fie aprobat asa usor de catre ONRC.
  De cand lumea tziganii erau caldarari, ciurari, lingurari, ursari, etc., si, iata ca dupa 1990 toti au devenit patroni analfabeti si „mari comercianti”

 • Sunt contrariat!!! E hura dhe rhasa, mancatzash!..
  Pai cum sa nu fura taganii?!?.. Ce rost mai are pe planeta?..
  Furatul. Asistenta sociala. Cersitul.

Adauga un comentariu