National

Cea mai simpla modalitate de a cumpara o rovinieta

Publicat: 03 feb. 2016
1

In ziua de astazi, timpul inseamna bani. Iar daca ai de achizitionat o rovinieta inseamna ca mai trebuie sa si alergi prin oras pentru a o achita si a intra in posesia ei. Din fericire, acum exista site-ul Roviniete.ro, autorizat de catre Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (C.N.A.D.N.R.) sa ofere tuturor soferilor, care circula in reteaua de drumuri nationale din Romania, posibilitatea de a cumpara o rovinieta online, simplu si rapid, fara sa fie nevoie sa se deplaseze. De asemenea, rovinietele pot fi achizitionate si printr-un simplu SMS, iar cei care au timm o pot achizitiona fizic din benzinarii.

Roviniete.ro a fost conceput ca un serviciu de informare pentru toti soferii din Romania, in ceea ce priveste rovinietele, informeaza site-ul de pe care se poate cumpara roviniete. Pe site, exista un calculator, care te ajuta sa afli cat costa o rovinieta pentru tipul tau de autovehicul (categoriile A, B,C, D, E sau F) si pentru o anumita perioada (o zi, 7, 30, 90 de zile sau 12 luni), posibilitatea de a verifica valabilitatea rovinietei actuale si un serviciu de alerta pentru momentul in care rovinieta expira, pentru ca tu sa nu ramai niciodata descoperit si sa te trezesti cu o amenda de circulatie. De asemenea, Roviniete.ro pune la dispozitia conducatorilor auto, fie ei persoane fizice sau juridice, posibilitatea de a plati online taxa de drum din Romania.

Conform O.G. nr. 15/2002 privind introducerea unor tarife de utilizare a infrastructurii de transport rutier si Ordinul nr. 769/2010 privind aprobarea normelor metodologice pentru aplicarea tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale din Romania, toti soferii care circula pe autostrazi, drumuri nationale europene (E), drumuri expres, drumuri nationale principale si drumuri nationale secundare, cu exceptia sectoarelor de drum national care se regasesc in intravilanul municipiilor, mai exact intre indicatoarele de intrare si iesire din acestea, trebuie sa aiba o rovinieta valabila. Altfel, acestia sunt pasibili de o amenda de circulatie si trebuie sa scoata din buzunar sume cuprinse intre 250 si 4.500 de lei. Conducatorii auto pot primi amenda pentru rovinieta pe reteaua de drumuri nationale din Romania, dar si in punctele de control pentru trecerea frontierei de stat, la iesirea din tara.

Cum cumperi o rovinieta online
Toti proprietarii de autovehicule din Romania trebuie sa aiba asupra lor, atunci cand circula pe drumurile nationale din afara oraselor, rovinieta, prin intermediul careia demonstreaza ca au achitat tariful de utilizare a acestora. Cel mai simplu mod de achizitionare a ei este online, prin intermediul site-ului Roviniete.ro, autorizat de C.N.A.D.N.R, prin contractul nr. 93/17339/27.08.2007. Astfel, esti scutit de alergatura si timp pierdut.

Pentru a cumpara o rovinieta online, trebuie sa parcurgi urmatorii pasi:

-Intra pe prima pagina a site-ului Roviniete.ro, selecteaza tipul autovehiculului si data intrarii in vigoare a rovinietei, apoi apasa pe butonul „Continua”.

-Alege perioada pentru care ai nevoie de rovinieta online: 7, 30, 90 de zile sau 12 luni si modalitate de plata: prin card bancar, ordin de plata sau plata la banca, BT24 Banca Transilvania sau 24 Banking BCR.

-Completeaza formularul cu datele personale si cele ale masinii. Alege tipul de persoana, fizica sau juridica, scrie adresa de livrare, numarul de inmatriculare si insemnul de stat al autovehiculului, numele si prenumele posesorului auto, numarul de telefon si adresa de e-mail.

-Bifeaza casuta „Accept termeni si conditii” si asteapta rovinieta pe adresa de e-mail, in cazul in care ai achitat prin card bancar sau la adresa de livrare, in cazul in care ai platit rovinieta online prin ordin de plata. Imediat ce vom primi confirmarea de plata, rovinieta iti va fi livrata prin intermediul unei firme de curierat rapid, in maxim 48 de ore lucratoare de la plasarea comenzii / confirmarea platii. Taxa de drum achitata prin intermediul site-ului Roviniete.ro include T.V.A. si livrarea gratuita prin e-mail.

Rovinieta prin SMS
Rovinietele pot fi cumparate inca din 2012 printr-un simplu SMS. Clientii pot cumpara rovinieta prin SMS din orice retea la numarul 7500. Tot ce trebuie sa faca clientul este:

– va transmite, prin SMS, la numarul 7500: numarul de inmatriculare al vehiculului, urmat de categoria rovinietei, corespunzatoare tipului vehiculului (ex. B54AJV A);

– va primi un SMS, prin care va fi informat ca rovinieta va fi emisa pentru datele furnizate si cu privire la costul rovinietei si la costul total al tranzactiei (ex. Vrei rovinieta cat. A (autoturism) – 7 zile pt. B54AJV, tarif 3 euro. Cost total SMS 3,4 Euro. Trimite DA pentru confirmare ….)

– va confirma emiterea rovinietei prin transmiterea, la acelasi numar, a unui nou SMS cu textul „DA”;

– va primi un SMS de confirmare a emiterii rovinietei, moment in care va fi tarifat cu suma corespunzatoare rovinietei alese, mesaj ce va contine urmatoarele informatii, ce vor fi inregistrate in baza de date a SIEGMCR: seria rovinietei; nr. de inmatriculare al vehiculului; categoria rovinietei; anul, luna, ziua si ora expirarii valabilitatii acesteia (data si ora de inceput a valabilitatii rovinietei vor fi data si ora confirmarii de catre operatorul de telefonie mobile a tariferii rovinietei).

De asmenea, rovinietele mai sunt disponibile la vanzare in benzinarii, Automobil Club Roman si mall-uri.

In plus, utilizatorii, potrivit CNADNR, pot cumpara roviniete la toate terminalele/masinile automate de procesare plati numerar/electronice neasistate.
Adauga un comentariu