Actualitate

Cea mai proasta afacere facuta vreodata de un afacerist iesean

Publicat: 08 oct. 2013
1

@ „Combinatia” a fost facuta in anul 2008, insa consecintele acesteia il bantuie si astazi @ O institutie publica a executat silit firma SC Iasisting SRL pentru a recupera 5 miliarde de lei vechi, dar cele doua parti nu si-au incheiat inca socotelile

Societatea deputatului a dat tunul in anul 2008. Apoi au urmat o serie de anchete si s-au recuperat banii publici, incasati ilegal. Dar scandalul nu se opreste aici. Firmei deputatului PP-DD Viorel Blajut i se mai cere sa achite inca 2 miliarde de lei vechi pe langa 4,8 miliarde de lei suma, care i-a fost luata fortat din conturi in urma unei executari silite si numai atunci, socotelile dintre cele doua parti se vor incheia. Cel putin, asa sustine Vasile Macovei, primarul comunei Focuri, autoritatea publica pagubita in urma contractului semnat in 2008 cu firma lui Blajut. Pe scurt, este vorba despre faptul ca in 2008, firma lui Blajut s-a angajat sa livreze acestei comunei o masina de pompieri si, desi a incasat si un avans, nu a respectat contractul. In urma unor sentinte judecatoresti, Primaria Focuri a executat silit firma lui Blajut si a recuperat debitul plus penalitati, in total 4,8 miliarde de lei vechi. „Cu toate acestea, nu am recuperat toti banii. Am deschis un nou proces, sa ni se plateasca penalitati in valoare de 2 miliarde de lei vechi, calculate de la momentul in care am castigat definitiv procesele si am obtinut sentinte executorii pana cand am recuperat efectiv banii. Au fost deja cateva termene si se amana nepermis de mult luarea unei decizii. La un moment dat ni s-a impus sa platim o taxa de timbru. Asta in conditiile in care conform legii, institutiile publice sunt scutite de plata taxei de timbru, mai ales cand este vorba de recuperarea banilor publici”, a spus ieri Vasile Macovei, primarul comunei Focuri.

Pe de alta parte, reprezentantii firmei Iasisting sustin ca nu mai datoreaza niciun ban comunei Focuri. „Firma Iasisting si-a achitat toate obligatiile catre Primaria Focuri si nici nu mai exista vreun litigiu. Informatia pe care o detineti nu este reala”, a spus Andreea Tanase, director al firmei Iasisting.

In  toamna anului 2008, Primaria comunei Focuri a organizat o licitatie pentru achizitionarea unei autoutilitare speciale de pompieri. Bugetul alocat pentru aceasta achizitie a fost de 120.000 euro, iar licitatia a fost adjudecata de SC Iasisting SRL. Masina trebuia livrata pana la sfarsitul lunii ianuarie 2009. SC Iasisting SRL a prelungit fara motiv cu inca patru luni termenul pentru livrarea masinii. Cu toate acestea, nu a mai fost in stare sa livreze masina promisa, desi incasase doua rate in avans, in total circa 60.000 de euro. Potrivit caietului de sarcini si a contractului semnat dupa finalizarea licitatiei, SC Iasisting SRL trebuia sa livreze o autospeciala de tip Meinike MB Vario 816 DA din Germania. In luna iunie a anului 2010, Primaria comunei Focuri a castigat definitiv procesul deschis impotriva SC Iasisting SRL, iar recuperarea integrala a sumei a durat pana la mijlocul anului trecut.
Comentarii
  • Acest dobi.oc s-a laudat ca a fost rugat sa candideze pentru Camera Deputatilor, din partea PP-DD. Acesta este motivul pentru care analfabetul Blajut este prezentat ca si deputat al acestui partid.
   Cred ca nimeni nu poate fi bucuros daca l-ar avea in preajma pe acest libi.dinos.
   Fizionomia ne spune aproape totul.El a castigat alegerile, dupa ce a inmormantat cativa morti de la Sp. Sf. Spiridon si atunci cei care s-au pacalit au crezut ca chiar este in stare sa faca ceva si pentru cei vii.
   S-a dovedit inca odata ca este un parsiv, un individ in care nu se poate avea nicio incredere, o haimana.

 • Bzi, sa va iau profesionalismul in poola. Vad ca aveti un obicei sa puneti numai poze cu ochii inchisi. Inteleg ca vreti sa ii denigrati pe respectivii, dar dati mare dovada de amatorism.

 • …decat un MARE ESCROC…!Ca multi din cei care au ajuns sa conduca tara asta, protejati de cei din justitia… independenta…corupta…careia i se datoreaza dezastrul din tara de inainte si de dupa revolutie…!

 • Ati uitat sa enuntati urmatoarele aspecte:

  1. La alegeri nenea Blajut era in cartierul Nicolina cu o ambulanta plina cu spirtoase si alte cele…impartea atentii

  2. Nenea Blajut daca nu iesea la alegeri era halit, intra in cercetare penala pentru ca a avut deturnati 2 mil euro din fonduri europene

  3. Nenea Blajut si-a luat masina noua de 200.000 euro pentru a sarbatori castigarea alegerilor…acum e „imunizat”…

  Deci asta e cultura natiilor de bosorogi care inca mai voteaza pentru alcool si tigari…iar noi, generatia tanara, suntem constransi sa suportam aceste lucruri…

  Micsorati pensiile pana crapa toti acesti mizerabili care nu se duc la vot decat din interes propriu.

  • @Ion Casigatorul Bai, Ioane-prostane, pe ma-ta ai pus-o pe lista celor care trebuie sa crape sau ai asfixiat-o cu perna, de mult. ‘Ti-ar neamu’ de ras, mai cocalar tembel!!!!

  • Adauga si aceste mici aspecte. La restaurantul Select, si-a negociat intrarea in PPDD, cu citeva zile inainte de a se propune lista candidatiilor din partea partidelor politice. S-a dus la PPDD, intrucit la celelalte partide unde tatonase terenul, a fost refuzat. La acea data numarul „chestiilor” cu aroma penala, era mult mai mare pe capul sau. In campanie a avut parte de profesionisti in materie, caci la cit il tine mansarda, nu cistiga nici postul de portar, la Parlament. Binenteles, si faptul ca unii procurori erau prea „ocupati”, i-a permis acestuia sa ajunga acolo unde se fac legile, care ne sufoca pe noi astazi. In rest toate bune si frumoase, caci marea majoritate a celor care au ajuns in Parlamentul Romaniei, sau folosit de aceiasi reteta…

  • Mai Cistigatorul fecalelor mele,de vina nu sunt cei care voteaza pentru pemeni electorale fiindca ei nu detin majoritatea. Vina o poarta scursurile umane ca tine,care in loc sa mergeti la vot preferati sa faceti altceva in acea zi si pe urma incepeti sa mincati toata ziua fecale ca nu va convine cel ales. Ma defechez in gura ta si a tuturor celor ca tine scirba penibila.

 • Gata terminati cu comentariile !!!! Ioane bagami- as ,,, p u l a – n gura ta de fraier , nu vrei sa te angajezi ca fotograf de comete ? Sau : musca cu experienta caut cäcat …..

 • vinovat nu este cel ce a luat vinovat este cel ce adat, adica prost dobitoc este cel ce da nu cel care cere. asa macovei ai so ei in barba, e da nui nimic ai sa stai vro citiva ani la racoare.si iti trece.

Adauga un comentariu