Local

Cea mai penibila promovare turistica. Intrarile in oras nu au indicatoare pentru obiective culturale – FOTO

Publicat: 19 ian. 2014

@ La principalele intrari in oras sunt indicatoare numai cu supermarketuri @ Asta in conditiile in care Primaria Iasi se lauda ca a alocat miliarde de lei pentru campania care vizeaza obtinerea titlului de capitala europeana

Desi aspira la titlul de Capitala Europeana, la principalele intrari in oras Iasul nu are niciun indicator al celor mai importante obiective turistice. Inca de la intrarea in municipiu, cei veniti sa ne viziteze isi fac o imagine gresita despre adevaratele valori ale acestui oras, daca ar fi sa judece numai dupa indicatoare. Explozia de indicatoare ale centrelor comerciale si hipermarketurilor da de inteles, la prima impresie despre Iasi, ca este mai degraba un oras comercial, decat unul istoric si cultural. La intrarea in oras dinspre Metro, adica pe drumul european E 583, calatorii sunt intampinati de diverse panouri de dimensiuni exagerate, ce indica marile centre comerciale ce pot fi gasite in Iasi, dar si un panou publicitar pentru un ziar local. Insa nici cel mai mic semn care sa ii indrume pe calatori catre Mitropolia Moldovei si Bucovinei, Palatul Culturii, Teatrul National, Palatul Roznovanu, Biserica Trei Ierarhi, Biblioteca Central Universitara sau multe alte monumente care, de-a lungul anilor, au scris randurile istoriei Capitalei Moldovei si care astazi sunt principalele puncte de atractie turistica.

„Cei ce ne viziteaza pot trece pe la Centrele de Informare Turistica”

Cu toate acestea, reprezentantii primariei nu vor sa accepte realitatea. Angajatii care ar trebui sa se ocupe de promovarea obiectivelor culturale spun ca aceste indicatoare ar exista, desi, dupa cum s-a vazut, prezenta este inexistenta in locuri esentiale, la intrarea in oras. „In municipiul Iasi se regasesc indicatoare catre Centrele de Informare Turistica. Cei ce ne viziteaza pot trece pe la aceste centre, de unde pot afla toate informatiile de care au nevoie. Exista peste 100 de atractii turistice ale acestui oras si nu putem sa le indicam pe toate, insa pentru cele mai importante dintre ele, exista un numar de 20 de indicatoare stradale in interiorul orasului. Noi raspundem doar de municipiul Iasi, ceea ce se afla la intrarile in oras intra sub responsabilitatea Consiliului Judetean”, a declarat Anca Zota, sef al Biroului de Informare Turistica Iasi.
Iasul este inconjurat de patru judete, cu care comunica prin 19 porti rutiere, in afara punctelor de trecere cu Republica Moldova. La multe dintre intrarile in Iasi, calatorul este intampinat, in continuare, cu peisaje din sec. XIX, carora li se alatura panouri gigantice ce indica hipermarketuri, in locul afisarii marilor obiective istorice.

Iasul este cunoscut ca fiind un oras cu o intensa dezvoltare culturala, in special dupa cea de-a doua jumatate a secolului al XVI-lea, moment in care a devenit Capitala Moldovei. De asemenea, Iasul mai este bine cunoscut ca oras studentesc. Mii de studenti ii calca anual pragul pentru a-si dezvolta abilitatile in diferite domenii de activitate, in sanul celei mai renumite universitati din Moldova, respectiv Universitatea Al. I. Cuza. Tot in Iasi se intalnesc cele mai active centre culturale: britanic, francez, german, al Americii latine si al Caraibelor, de asemenea, obiective neindicate vizual vizitatorilor.
Comentarii
  • Ziarele din Iasi au tot scris de aceste lucruri dar Nichita impreaun cu piticania de Chirica promoveaza doar PALAS MALL si DALKIA. De ce nu scrieti si de faptul ca strazile Iasului sunt pline de indicatoare cu PALAS. CAT PLATESTE DASCALU PENTRU ACESTE INDICATOARE avand in vedere ca nu a platit pana acum nici macar taxa prin care era obligat atunci cand a primit terenul gratis de la primarie

Adauga un comentariu