National

Cea mai mare indemnizatie pentru cresterea copilului a fost supendata. Care a fost motivul

Publicat: 06 sept. 2016
1
Cea mai mare indemnizatie pentru cresterea si ingrijirea copilului din tara, detinuta de un tata din Sibiu, a fost suspendata in urma unui control efectuat la nivelul Agentiei Judetene de Plati si Inspectie Sociala Sibiu (AJPIS) si confirmat apoi la ministerul Muncii, informeaza Turnul Sfatului.
Sibianul care primea lunar 35.000 de euro indemnizatie pentru cresterea copilului este un om de afaceri si a avut, din activitati independente, un venit mediu net de 187.158 de lei pe luna. Dumitru Ioan Bota, directorul Agentiei Judetene de Plati si Inspectie Sociala Sibiu (AAJPIS) a declarat pentru Turnul Sfatului ca plata este suspendata pana se va finaliza un control al ANAF, inceput de comun acord cu persoana vizata.
Surse apropiate Turnul Sfatului spun ca sibianul care are cea mai mare indemnizatie pentru cresterea copilului este Liciniu Lupu. Acesta este om de afaceri, avand printre altele si o societate de consultanta in domeniul fondurilor europene. Deasemenea, Liciniu Lupu este secretar al asociatiei pe care functioneaza Clubul de Baschet Magic Sibiu. A absolvit Colegiul National Gheorghe Lazar si este absolvent al Facultatii de Stiinte Economice, promotia 2006.
Un numar de 129.226 femei si 13.764 barbati au depus, dupa 1 iulie, dosare pentru acordarea indemnizatiei pentru cresterea si ingrijirea copilului, cuantumul mediu fiind de 1.404 lei pe luna, dar exista si varfuri care ajung la echivalentul in lei a 35.000 euro, a anuntat marti Ministerul Muncii.Comentarii
Adauga un comentariu