Actualitate

Cea mai grea lovitura primita de managerul Operei iesene, Beatrice Rancea! MARTURII si dovezi DEVASTATOARE – VIDEO EXCLUSIV

Publicat: 10 mai 2016
1

@ Chiar daca este prezentata ca un manager de „succes” si ca o persoana „extraordinara”, in spatele administratorului vremelnic al Operei Nationale Romane din Iasi se ascund o serie de lucruri si de fapte ingrozitoare! @ Concret, chiar in aceasta perioada, balerina Beatrice Rancea a primit cea mai grea si dura lovitura din partea instantelor de judecata @ Artistul Gabriel Gheorghita, cel care a fost dat afara abuziv de la ONRI, a castigat trei procese istorice! @ Prin decizii DEFINITIVE si IREVOCABILE, acesta a fost reangajat la Opera din Iasi si trebuie sa primeasca daune morale, totalizand 12.000 lei, pe langa care se adauga si obligatia de plata a unei despagubiri reprezentand salariile din octombrie 2013 pana in aprilie 2016, de aproximativ 90.000 lei @ Mai mult, Rancea s-a ales si cu o plangere penala.

Exact la momentul in care Beatrice Rancea, managerul Operei Nationale Romane din Iasi (ONRI) este scoasa in prim-plan ca un sef de institutie culturala de „succes” si ca o persoana „extraordinara”, aceasta a primit cea mai grea lovitura posibila! Prin decizii DEFINITIVE si IREVOCABILE, artistul Gabriel Gheorghita, unul dintre cei mai buni din tara, a fost reangajat la Opera din Iasi si trebuie sa primeasca daune morale, totalizand 12.000 lei, pe langa care se adauga si obligatia de plata a unei despagubiri reprezentand salariile din octombrie 2013 pana in aprilie 2016, de aproximativ 90.000 lei. Mai mult, Rancea s-a ales si cu o plangere penala. Toate acestea dupa ce a fost dat afara, prin semnatura managerului ONRI, intr-o maniera brutala si care nu a respectat legea.

Citeste si: Cea mai asteptata si frumoasa veste la Opera Nationala din Iasi. Drum bun, Beatrice Rancea

O decizie istorica in mediul cultural iesean

Plecand de la toate acestea, reporterii cotidianului BUNA ZIUA IASI (BZI) au obtinut declaratii in exclusivitate, atat din partea baritonului Gheorghita, dar si de la avocatul acestuia. Detaliile oferite de acestia sunt extrem de interesante. „Debutul problemelor domnului Gheorghita are loc in urma deciziei de evaluare a competentelor profesionale emisa de ONRI la finalul lunii mai din 2013, decizie desfiintata de Tribunalul Iasi pentru nelegalitate si netemeinicie, instanta subliniind mai multe aspecte de incalcare abuziva a procedurii legale de evaluare. In sinteza, s-a retinut ca evaluarea nu a fost efectuata de catre seful de departament, care era in contact direct cu activitatea zilnica a domnului Gheorghita, ci de catre managerul institutiei, persoana care nu avea competenta procedurala si nici tehnica pentru a face o astfel de apreciere. In paralel cu procedura judiciara de constatare a valabilitatii sau nevalabilitatii acestei decizii, s-a procedat la concedierea domnului Gheorghita pe motivul presupusei necorespunderi profesionale, decizie comunicata in data de 30.10.2013.

Citeste si: Dezvaluiri explozive despre Beatrice Rancea, managerul Operei iesene

Ulterior, o noua decizie de concediere a fost emisa in data de 04.12.2013, de aceasta data motivat de lipsa acestuia de la serviciu, desi instanta a retinut din probele administrate ca domnul Gheorghita nu a mai fost inclus in activitatea artistica a institutiei in ultimii doi ani anteriori concedierii. Toate cele trei decizii emise de ONRI au fost desfiintate de instantele de judecata, in cadrul a trei dosare diferite, respectiv, Decizia nr. 1937/2013 a facut obiectul dosarului nr. 7723/99/2013, Decizia nr.66/2013 a facut obiectul dosarului nr. 11644/99/2013 si Decizia nr. 86/2013 a facut obiectul dosarului nr. 107/99/2014. In fiecare dintre cele trei dosare, i s-au acordat domnului Gheorghita daune morale, totalizand 12.000 lei, pe langa care se adauga si obligatia de plata a unei despagubiri reprezentand salariile din octombrie 2013 pana in aprilie 2016, de aproximativ 90.000 lei”, dezvaluie avocatul artistului, Florin Popovici.

Citeste si: SCANDALOS! Beatrice Rancea elimina toti artistii incomozi de la Opera Iasi

Dosar penal pentru abuz în serviciu

In continuare, extrem de important este si faptul ca, pe numele managerului Beatrice Rancea este deschis si dosar penal pentru abuz in serviciu. „Pe rolul Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi se afla deschis si un dosar penal, in urma plangerii formulate de catre domnul Gheorghita, pentru savarsirea infractiunilor de nerespectare a hotarârilor judecatoresti în modalitatea refuzului de a reîncadra în munca un salariat, prevazuta si sanctionata de art. 287 alin. 1 lit. d din Codul penal si abuz in serviciu, fapta prevazuta si sanctionata de art. 297 din Codul penal, depusa in data de 10.07.2015 si in care, in mod inexplicabil, nu s-a efectuat nici pana azi, cel putin, audierea domnului Gheorghita, desi situatia reclamata, prin natura ei are un caracter urgent. In momentul de fata, a avut loc reincadrarea domnului Gheorghita, si aceasta cu intarziere de patru luni, avand in vedere ca solutia de reincadrare a fost cunoscuta din data de 18.12.2015, reincadrarea intervenind in luna aprilie 2016″, a concluzionat avocatul. Curios este ca despagubirile datorate baritonului vor fi suportate, in mod paradoxal, de catre institutie si nu de catre managerul care a semnat toate actele abuzive, desfiintate de instante.

Citeste si: EXCLUSIV. Demisii soc la Opera din Iasi. In prim-plan este managerul Beatrice Rancea – FOTO 

Nimeni nu-i va putea da timpul pierdut inapoi

In final, Gabriel Gheorghita afirma ca are un sentiment ca s-a facut dreptate, cu toate ca a avut de suferit extrem de mult in toata perioada in care a fost „exclus” de la Opera. „Dupa aproape trei ani s-a facut dreptate! Partea pozitiva din toti acesti ani este ca, profesional, nu am stat degeaba, iar asta este foarte important. Desigur, nimeni nu va reusi sa-mi dea inapoi anii pierduti sau tensiunile avute sau tot ceea ce am avut de suportat. Rog doar ca oamenii sa vada ceea ce sunt artistii si dincolo de scena, sa vada ca sunt mai multi colegi in situatia mea si sa nu uite ca activitatea noastra are in spate multa munca si performante deosebite”, a mentionat Gheorghita. Contactata telefonic de reporterii BZI pentru a oferi un punct de vedere in fata acestor verdicte, Beatrice Rancea nu a fost gasita pentru a oferi lamuriri. „Doamna Rancea este in repetitii, apoi in sedinta. Astazi (ieri – n.r.), este imposibil de gasit”, a baiguit secretara acesteia.

Citeste si: Un artist face dezvaluiri uluitoare. Totul implica o femeie extrem de cunoscuta din Iasi – VIDEO
Comentarii
 • Rahat cu perje ! iar ati luat-o pe aratura, BZI… Cine-i Gheorghita asta ? Cine-i oare ? Exact, nimeni… Normal ca a fost dat afara. Femeia asta chiar a facut ceva pentru opera, pentru iasi, dar se impiedica de devastati la cap imbibati de regionalism ieftin ca voi… Chiar n-o meritam. Sper sa plece cat mai repede director la opera din Bucuresti si sa redevenim ce-am fost… Nimeni dar cu coada-n sus.

  • De ce mai postezi intrebari daca tot tu raspunzi?
   Si-acum urmeaza un croşeu direct in nesimtirea ta:
   Consideri ca esti propietar, -ă pe Opera Nationala din Iasi?

 • nu-i de mirare cu legislatia din romania si mai ales cu mentalitatile noastre(si ale judecatorilor)sa fie astfel de rezultate,oricum ele sunt poate bune pentru unii salariati si sindicatele din spate ,dar sigur sunt contra calitatii in domeniul artistic(si nu numai)si fac viata grea(daca nu imposibila)unui manager exigent(si talentat in cazul de fata)

 • In primul rand trebuie lamurite niste aspecte:
  – Domnule Gheorghita, cu tot respectul, am inteles ca ati activat doi ani jumatate la „cel mai inalt nivel artistic” la Teatrul Muzical Galati. Se poate face oare o comparatie intre Opera Nationala Iasi si Teatrul Muzical Galati?? Ca si cum am compara Scala din Milano cu Teatrul Verdi din Prato….e drept, ambele sunt in Italia, dar sunt diferite.

 • – Domnule Gheorghita, ati activat in acesti doi ani la o institutie similara ca si ONRI? ONB, Opera Nationala Cluj, Opera Nationala Timisoara?? Ma mir ca nu va laudati cu recitaluri la Filarmonica Botosani, ca deh, e la fel cu Filarmonica din Berlin, ca doar ambele se numesc „filarmonica”
  – ati amintit de turneele din strainatate. Aici trebuie precizat ca NU ERAU cu public avizat, ca se tineau concerte in sali de sport din satucuri din Germania sau Italia. Erau spectacole organizate cu primariile din orase mici, ca si (ex)Podul Iloaiei. Asta doar daca ati cantat ca si solist la Semper Opera… dar ma indoiesc.
  In concluzie, cred ca exagerati.
  P.S. Daca tot v-ati simtit minunat la Teatrul Muzical din Galati, de ce nu ramaneti acolo? Daca nu sunteti apreciat de o opera nationala, ca na, toate operele din tara au ceva personal cu Dumneavoastra, eu zic ca ratati o sansa de a va relansa pe malurile Dunarii !

 • Sincer sa fiu am apreciat intotdeauna spectacolele montate de Beatrice Rancea. Au clasa. Asa ca sint inclinat sa dau credit unui manager bun decit unui oarecare „artist”. Apropo cine-i Gheorghita asta ?

 • Eu cred ca Doamna nu a contribuit suficient de mult la buzunarul an.al.fabetului de la BZI,a.si.mione.sei, cel mai scabros individ de pe PLANETA. Nimeni nu poate sa-i faca nimic pentru ca-i are la mana pe toti.
  Poate vor intra pe fir Institutiile abilitate ale Statului sa-l linisteasca. Santajistul poate fi prins usor in flagrant.

 • Gheorghita artistul , neica nimeni, „marele” bariton, dat afara pt. incompetenta, a dat in judecata pe singura persoana care a scos din „rahat” OPERA din IASI.
  Marele artist al lui PESTE PRAJIT.
  Daca era asa de mare artist, de ce nu il cunoaste lumea ??????????
  Pentru ca este un ratat cu vocea ca vai de ea si are pretentii de mare cantaret de OPERA.
  Si mai vrea si despagubiri pentru incompetenta,.
  Daca este asa de bun si mare cantaret, de ce nu si-a gasit contracte in alta parte ?
  Pentru-ca este un NIMENI cu pretentii de mare artist.
  Stai jos, nea Gheorghita si mai bine FA-TI SEPUCU IN PRAGUL OPEREI….
  Pacat ca mai sunt niste SCURSURI care in loc sa isi vada defectele, se cred mari artisti si mai cer si despagubiri pentru analfabetismul recunoscut de spectatori.

  PACAT CA NU STII SA PIERZI, ESTI ZERO BARAT….

 • La comparatie cu Titieanu, Roata (cea premiata), Donose (supranumita Marcovici), dl Gheorghita inca poate canta, desi are si ceva ani in plus. Pe organigrama operei exista vreo 25 de solisti, din care cu vreo 17-18 nu mai poti face aproape nimic, nici cor si toti sunt bine platiti pt un singur motiv… las loc liber imaginatiei fiecaruia!!!

 • E penibila si inexplicabila lipsa de daruire si iesire la rampa a multor aplaudaci si hraniti din firmiturile financiare ale doamnei manager. La fel de jenanta este si infrangerea suferita in plan juridic a armatei de juristi (care ar trebui sa gandeasca in folosul angajatilor nu impotriva lor – aviz si sindicatului ) din partea operei (nu-i vina bietilor oameni ca au fost angajati sa sustina aberatiile impuse ) si martori ( care mai de care spunand si ce au visat cu ochii deschisi in speranta distribuirii preferentiale in vreun spectacol regizat si mediatizat intens ). Pomenea cineva mai sus de cv-ul bietului om in acest rastimp. Mi-am facut timp si am cautat pe internet marile aparitii la Scala, Staaoper, etc. a solistilor „pe val” acum si ….. n-am gasit . Asta este !

  • Pare imposbil sa-ti poti castiga dreptatea in ziua de azi cu un singur avocat si sa nu ai presa, critica muzicala, elogiile de partea ta. Desi pare o reusita singulara , recomand cercetarea proceselor aflate pe rol si pronuntarile tribunalelor in acest sens…. Succes , putere de munca si … sa vedem rezultatele ! (Doamnei manager ii urez de asemenea avansare in cariera . Sunt sigur ca de la Bucuresti nu va uita si colectivul operei iesene si de acolo din capitala va lupta si sustine mai intens interesele artistilor nostri )

Adauga un comentariu