Boli si tratamente

Ce spun petele albe care apar pe unghii despre starea ta de sanatate

Publicat: 28 apr. 2016
7

Ai sesizat pete albe pe unghii, care apar si dispar la anumite intervale de timp? Astfel de pete sunt semne prin care organismul iti transmite ca nu te hranesti cum trebuie si poti fi predispus la anumite boli. In termeni medicali, aparitia petelor albe pe unghii sau colorarea acestora intr-o nuanta galbuie se numeste leuconichie. Este vorba despre o afectiune nedureroasa a unghiilor, dar care transmite un semnal de avertisment in legatura cu lucrurile care nu sunt in ordine in organismul tau.

Atunci cand iti apar dare albe pe unghii sau acestea se coloreaza pe jumatate intr-o nuanta mai deschisa, inseamna ca ai un deficit de calciu si zinc. Practic, nu consumi suficiente lactate, iar lipsa calciului, esential intaririi structurii osoase, poate duce la boli precum osteoporoza.

Nu doar calciul este important pentru organismul tau, ci si zincul. Acesta are un rol fundamental in dezvoltarea oaselor, in buna functionare a ficatului, dar si in tinerea la departare a bolilor de piele, printre care si cancerul. Vitamina A nu isi poate face treaba in organismul tau fara ajutorul zincului.

Asta inseamna ca zincul regleaza nivelurile de vitamina A din corp si cantitatea in care aceasta este eliberata de ficat. Zincul este foarte important pentru sanatatea testiculelor si calitatea lichidului seminal.

Barbatii care au pete albe pe unghii s-ar putea confrunta cu probleme de infertilitate din cauza deficientei de zinc, arata cercetarile recent din lumea medicala.

Citeste si: Ce se ascunde in spatele unei pete sau dungi verticale de culoare neagra aparute pe unghii
Adauga un comentariu