Local

Ce se va intampla cu Centrul Expozitional?

Publicat: 05 iul. 2012
1

@ Consiliul Judetean Iasi este aproape sa scape printre degete o afacere de opt milioane euro @ Autoritatea judeteana detine un imobil ce valoreaza cateva milioane de euro in capatul orasului si nu stie la ce poate fi folosit

O cladire de opt milioane de euro, ridicata cu fonduri europene, ramane in continuare fara vreo destinatie. Centrul Expozitional Moldova Iasi, imobil inaugurat in decembrie 2010, a ramas si acum cu portile inchise, asta pentru ca nu i s-a gasit nici acum vreo intrebuintare. Desi Consiliul Judetean Iasi a scos de doua ori la concesionare imobilul din cartierul CUG, situatia a fost de fiecare data la fel: Centrul a ramas al nimanui, iar autoritatile judetului nu stiu ce sa mai faca cu el. Conform reprezentantilor Consiliului Judetean Iasi, urmeaza in perioada urmatoare sa se ia o decizie finala in privinta imobilului. Se pare ca CJ va incerca pana la urma sa gaseasca o intrebuintare imobilului, pentru a nu se face de ras. Anul trecut, institutia a hotarat concesionarea Centrului Expozitional pentru o perioada de 25 ani, contra unei redevente anuale de doar 141.000 euro. Suma a fost calculata in raport cu 3,5 milioane euro, bani care reprezinta cofinantare a Consiliului si a Primariei Iasi, parteneri in proiect, dar si valoarea terenului aferent constructiei. Cladirea a fost ridicata pe o suprafata de 14.977 metri patrati, iar conform celor de la CJ, concesionarul ar plati doar 9.4 euro pe metru patrat. De la ultima licitatie, au trecut deja circa sase saptamani, perioada in care lucrurile au stagnat.

Pana in prezent, la Centrul Expozitional au fost facute doar cateva targuri de duzina, dar si o serie de preselectii pentru emisiuni televizate. Cu toate acestea, CJ nu prea s-a ales cu vreun ban din aceste activitati. In plenul institutiei s-a decis scoaterea la concesionare a imobilului, desi CJ nu are voie sa instraineze obiectivul timp de cinci ani de la darea in folosinta.
Comentarii
  • Mai bine va faceti sediul C.J. acolo, sau nu va place decat in buricul targului, cu biroun de n2-3 persoane, acolo sepoate face cate un birou pentru o directie si ar lucra ca in strainatate, la vedere, cu seful alaturi.

Adauga un comentariu