Secretele istoriei

Ce s-a gasit in poseta Elenei Ceausescu dupa executie

Publicat: 07 oct. 2019
3

Multa lume credea despre Elena Ceausescu ca este o femeie foarte rea, fara credinta in Dumnnezeu. La revolutie insa, cineva a gasit un obiect in poseta ei care schimba cu mult perceptia despre ea. 

Fostul adjunct al Directiei de securitate si garda prezidentiala a lui Nicolae Ceausescu rupe tacerea. Adrian Eugen Cristea confirma prezenta iconitei si spune ca obiectul religios se se afla cu un motiv in poseta Elenei Ceausescu in ziua executiei.

”Existenta ei nu a fost si nu este vreun secret de stat sau militar. Dar acest aspect, necunoscut de cei multi pana la raspunsul dat, deschide discutii. (…) De ce sa nu admitem ca, angajandu-se in desfasurarea unei politici atee si avand o situatie materiala deosebita, rezultata tocmai din sustinerea unui regim, a preferat, ca atatia altii, acceptarea unei duplicitati. Se mai stire ca orice om care ajunge in situatii deosebit de grele lasa la o parte orice ideologie si, atunci, face apel la credinta in care s-a nascut (…)”, a explica Adrian Eugen Cristea, potrivit Antena3.

Un detaliu surprinzator, ar spune multi. Pentru ca, sa nu uitam ca, potrivit marturiilor apropiatilor, ea a fost cea care a venit cu ideea de a demola biserici si alte bunuri obstesti, iar sotul a incuviintat.

Totusi, la batranete, Elena Ceausescu a devenit mai spirituala. Desi, in cazul ei, nu era atat credinta, cat superstitie.

„Existenta ei nu a fost si nu este vreun secret de stat sau militar. Dar acest aspect, necunoscut de cei multi pana la raspunsul dat, deschide discutii. […] De ce sa nu admitem ca, angajandu-se in desfasurarea unei politici atee si avand o situatie materiala deosebita, rezultata tocmai din sustinerea unui regim, a preferat, ca atatia altii, acceptarea unei duplicitati. Se mai stie ca orice om care ajunge in situatii deosebit de grele lasa la o parte orice ideologie si, atunci, face apel la credinta in care s-a nascut […]”, relateaza aceeasi sursa.
Adauga un comentariu