Actualitate

Ce s-a ales de spaga prefectului? O datorie de 4.000 lei

Publicat: 06 dec. 2011
1

Pe langa pedeapsa de patru ani de inchisoare cu executare, pe care i-au aplicat-o judecatorii de la Curtea de Apel Iasi, Radu Prisacaru va fi nevoit sa plateasca si cheltuieli de judecata. Magistratii au considerat ca statul roman a cheltuit 4.000 lei pentru dovedirea faptelor penale care ar fi fost comise de Radu Prisacaru in calitatea sa de prefect. Acesti bani vor trebui achitati in momentul in care pedeapsa va ramane definitiva. De asemenea, potrivit hotararii judecatorilor, Radu Prisacaru nu va mai avea posibilitatea sa candideze sau sa fie ales intr-o functie publica.

Cu cateva zile inainte de a primi condamnarea, Radu Prisacaru a organizat o conferinta de presa in care a sustinut ca instanta are toate motivele din lume sa-l achite si ca a fost trimis in judecata pe baza punctelor de suspensie din convorbirile ambientale inregistrate de procurori. Mai mult, el sustine ca inregistrarile convorbilor telefonice nu sunt autentice si ca, de fapt, au fost falsificate de procurori. Numai ca optica procurorilor este cu totul alta. Potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Bucuresti, nu ar exista nici un dubiu in ceea ce priveste comiterea unor fapte de coruptie de catre Radu Prisacaru.

In actul de inculpare se arata ca acesta a cerut 3 hectare de teren de la familia Forna, pentru a semna o decizie a Comisiei de Fond Funciar prin care se hotarase revendicarea unei suprafete de aproximativ 16 hectare. Pentru cele 3 hectare de teren, Prisacaru promisese ca semneaza decizia ce viza o suprafata mult mai mare. Astfel, ambele parti aveau de castigat: familia Forna intra in posesia unui teren intr-o zona foarte buna, iar Prisacaru se alegea cu terenul care valora aproximativ 150 mii euro.
Comentarii
  • Dragi ieseni acum in pragul sarbatorilor de iarna vi se pregateste marea teapa data sistemului medical in medicina de urgenta ! Sa multumiti lui dr cimpoesu de la SMURD

Adauga un comentariu