Magazin

Ce pericole pot reprezenta semnele din nastere

Publicat: 30 mai 2016
1
Semnele din nastere apar atunci cand bebelusul se dezvolta in uter, acesta putand avea un impact asupra pielii bebelusului. Multe dintre ele sunt inofensive, insa altele pot semnala o problema de sanatate. Exista, practic, doua tipuri de semne din nastere: vasculare si pigmentare.
Semnele din nastere pigmentare sunt, de regula, cauzate de un surplus de melanina in zona in care apar, potrivit doctorilor. Sunt cunoscute drept alunite, pete „cafe au lait” sau pete mongole si tind sa dispara, de regula, pana la varsta adolescentei. Cam asta stiu specialistii despre ele, niciunul nefiind motiv de ingrijorare, in afara de cazurile in care cresc ca dimensiune sau isi schimba culoarea. In ceea ce priveste semnele din nastere vasculare, insa, exista mai multe informatii. Cel mai frecvent intalnite sunt cele numite „muscatura berzei”. Similar cu venele in panza de paianjen, acest tip de semn din nastere este cauzat de capilare intinse. Aproape jumatate dintre copii se nasc cu astfel de semne, care tind sa se estompeze in decurs de 18 louni de la nastere.
Un alt semn comun la copii este hemangiomul infantil. Are aspectul unei capsune si este o tumora vasculara benigna, ce dispare, de regula, dupa doi ani. Insa in aproximativ 10% din cazuri, tumora creste si poate declansa probleme cu vederea, auzul si chiar probleme cognitive. In cadrul Pediatric Dermatology Journal se arata ca epuizarea oxigenului din placenta ar putea duce la dezvoltarea unor astfel de semne, iar o greutate redusa la nastere este un semnal de alarma in acest sens.Adauga un comentariu