National

Ce pensii au Traian Basescu, Ion Iliescu si Emil Constantinescu, fosti presedinti ai Romaniei

Publicat: 12 oct. 2016
1

Ion Iliescu, Emil Constantinescu si Traian Basescu sunt in prezent pensionari. Acestia primesc pe langa pensia pentru mandatele detinute la Palatul Cotroceni si una pentru activitatea profesionala, scrie capital.ro.

Venitul total de pensionar al lui Traian Basescu ajunge la 8.283 de lei, format din pensia in urma functiilor detinute (2.583 lei) si indemnizatia de fost sef al statului, stabilita prin lege (5.700 lei).

Veniturile fostului presedinte Ion Iliescu sunt mai mari decat cele ale lui Traian Basescu. Pe langa pensia de 3.916 lei lunar, acesta incaseaza indemnizatia pentru functia suprema, de 5.331 de lei. In total, acesta primeste lunar circa 9.200 de lei pe luna.

De asemenea, fostul presedinte Emil Constantinescu realizeaza, prin aplicarea cumului de pensii, venituri totale de circa 8.000 de lei pe luna: respectiv o pensie lunara de 3.000 de lei pentru activitatea sa de profesor universitar si rector al Universitatii Bucuresti, la care se adauga indemnizatia pentru mandatul de la Cotroceni, 5.060 luna.
Comentarii
  • Pentru asta au candidat ei la presedintie, pentru asta se candideaza, si pentru asta se va candida in continuare. Pentru bani. Caci tara traieste tot in saracia aceea de pe timpul comunismului.
    Corect ar fi ca un presedinte, daca nu face ca tara sa traiasca mai bine, acestuia sa i se ia toate drepturile. Caci pe cat ii este functia de inalta, pe atat trebuie sa fie si pedeapsa in cazul in care nu-si indeplineste promisiunile.
    La fel trebuie sa se procedeze cu orice persoana fizica care se afla in conducerea statului. Mai bine ca tara sa nu aiba conducere decat aceasta sa se gandeasca la folosul sau.

Adauga un comentariu