Magazin

Ce patesti daca bei mai mult de trei pahare cu lapte pe zi

Publicat: 29 oct. 2014
1

O persoana nu ar trebui sa consume mai mult de trei pahare de lapte pe zi, deoarece acesta nu protejeaza oasele, ci dimpotriva, poate creste riscul de moarte subita, spun cercetatorii.

Un nou studiu sugereaza ca unele tipuri de zahar din compozitia laptelui contribuie la aparitia stresului oxidativ, care poate distruge celulele din organism. Totusi, cercetatorii suedezi spun ca nu pot dovedi „o cauza si un efect” si nu ofera sfaturi radicale in privinta consumului de lapte, ci doar sugestii.

Citeste si Ce trebuie sa stii neaparat despre PASTE. Vei fi SURPRINS!

Laptele este recomandat pentru reducerea riscului fracturilor, avand un continut bogat in vitamina D. In cadrul studiului, doua grupuri din Suedia – 61.433 femei si 45.339 barbati – au completat un chestionar legat de 96 de produse alimentare din dieta zilnica, printre care si laptele, iaurtul si branza. In cazul femeilor care au consumat mult lapte, nu s-a constatat o scadere a riscului de fracturare a oaselor. Pe de alta parte, cele care au consumat mai mult de trei pahare de lapte pe zi – 680 ml – si-au dublat riscul mortii subite, comparativ cu restul, care au consumat un singur pahar – 60 ml.

Citeste si Cel mai bun piure de cartofi pe care l-ai mancat vreodata

In cazul barbatilor care au consumat mai mult lapte, riscul mortii subite a fost de asemenea mai ridicat, dar mult mai scazut decat in cazul femeilor. Pe de alta parte, consumul de produse derivate din lapte (iaurt, branza) a determinat scaderea riscului mortii subite si a fracturilor osoase, mai ales in cazul femeilor. Astfel, dieta zilnica ar trebui sa fie echilibrata.

Citeste mai multe pe gandul.info
Adauga un comentariu