National

Ce parere are Klaus Johannis despre propunerea de confiscare a masinilor

Publicat: 16 mai 2013
1

Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Johannis, spune, referitor la propunerea premierului Victor Ponta de confiscare a unor masini, ca „unii automobilisti sunt neatenti si nesimtiti”, dar comportamentul lor nu se va schimba prin confiscarea masinilor, ci este nevoie de „prezenta constanta a Politiei”, transmite Mediafax.

Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Johannis, a fost intrebat, joi, intr-o conferinta de presa, ce parere are despre initiativa premierului Victor Ponta de a confisca, in anumite conditii, masinile unor soferi, si a raspuns ca nu-l „preocupa aceasta initiativa”, dar s-a declarat „ingrijorat” de cresterea numarului de accidente din municipiul Sibiu in care biciclistii au cazut victimele unor soferi, transmite corespondentul Mediafax.

„Avem tot felul de accidente pentru ca unii automobilisti sunt neatenti sau nesimtiti. E o problema reala care va trebui rezolvata de Politie„, a raspuns Johannis.

Intrebat daca in cazul acestor accidente sau in altele mai grave s-ar impune confiscarea masinilor, Johannis a raspuns ca aceasta masura nu „schimba ceva in comportamentul automobilistilor”.

„Nu ma intereseaza si nu ma preocupa aceasta initiativa. Pe de alta parte, nici nu cred ca o astfel de masura schimba ceva in comportamentul automobilistilor. Programe mici cu amenzi si cu prezenta constanta a Politiei. Astea rezolva problemele”, a afirmat Johannis, care a adaugat ca a cerut sefului Politiei Judetene Sibiu astfel de programe de prevenire a accidentelor in municipiul Sibiu.

Premierul Victor Ponta declara ca nu i s-ar parea excesiv ca in anumite situatii sa fie confiscate masinile si motocicletele, ca sanctiune pentru abateri rutiere grave.

Ulterior, premierul spunea ca este dispus sa fie luat de guler si „dat afara din biroul de premier” pentru ideea de a se facilita printr-o prevedere constitutionala confiscarea unor bunuri folosite la savarsirea unor contraventii sau infractiuni, inclusiv masini.

In opinia premierului, este necesar ca viitoarea Constitutie sa contina o precizare mai clara care sa permita ca, ulterior, prin lege, si in anumite situatii bine reglementate, sa se efectueze confiscari, sechestre sau exproprieri.

Articolul 44 din Constitutia actuala prevede ca „bunurile destinate, folosite sau rezultate din infractiuni ori contraventii pot fi confiscate numai in conditiile legii”.
Comentarii
  • Nu, nu, singurul factor real care influenteaza accidentele din aceasta tara este lipsa infrastructurii, si nu viteza excesiva. Ok, chiar daca nu avem infrastructura, normal ar fi ca fiecare sofer sa adapteze viteza de mers la conditiile de drum, insa pana la a confisca bunul contribuabilului, care plateste diverse taxe si impozite, printre care si rovignieta normal ar fi sa se modernizeze drumurile, iar apoi putem vorbi de absolut orice masura pe care vor sa o adopte acesti dobitoci in costum.

  • Un drum prost si plin de gropi nu iti da dreptul sa treci pe rosu, sa nu acorzi prioritate, sa gonesti cu 50 km/h peste limita legala. O infrastructura de proasta calitate nu este o scuza pentru incalcarea legii.

  • Este foarte buna aceasta propunere. Toate beizadelele de bani gata merg cu masini puternice si sfideaza tot, reguli de bun simt, reguli legale pietoni si alti participanti la trafic rutier. Nu mai vorbim de accidentele facute, multe mortale pentru care nu patesc nimic.
    Confiscarea masinilor acestor teribilisti si sanctiuni foarte mari.

  • Cred ca cel mai bine ar fi daca s-ar inaspri sanctiunile pentru consumul de alcool si droguri, cel ce se drogheaza sa nu mai poata avea carnet niciodata , pentru alcool la prima abatere sa nu mai poata conduce 10 ani iar la a doua sa piarda dreptul de a conduce pe viata si cu siguranta lucrurile ar putea sa se schimbe, desi ar trebui umblat un pic si la viteza , cind depasesti viteza cu 50 Km sa pierzi carnetul pe 5 ani iar cind o depasesti cu peste 70 Km la ora sa nu mai ai dreptul sa conduci, caci cele mai tragice accidente se fac de cei care au bani si a doua zi isi cumpara doua masini sa mai aiba una de rezerva daca i se confisca.

Adauga un comentariu