Eveniment-Social

Ce ofera TUIASI, cea mai buna universitate tehnica din Moldova

Publicat: 28 sept. 2016
1
Sa vrei sa construiesti roboti, baraje, masini de curse sau cladiri care sa zgarie norii, sa creezi nanomateriale, biomateriale si superaliaje metalice, formandu-ti bazele cunoasterii la o universitate din Romania, deja nu mai este o utopie. 
Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” din Iasi (TUIASI), universitate de traditie, este una dintre cele mai bune optiuni pentru tinerii care vor o cariera de succes intr-un domeniu tehnic si al arhitecturii. TUIASI are 11 facultati, o scoala de inventica, 100 de amfiteatre, peste 3650 de burse de studii si un campus in care studentii se pot bucura de toata frumusetea vietii de student, alaturi de alti peste 13.500 de colegi. 
Profesorii tineri si entuziasti, cadrele universitare cu experienta sunt inarmati cu toata rabdarea din lume sa-i indrume pe tinerii care au pasit pragul facultatilor Universitatii tehnice sa descopere ceea ce ii pasioneaza cu adevarat. 
80% absolventi angajati in domeniu
TUIASI este o universitate de cercetare avansata si educatie, ce se numara printre primele universitati de profil tehnic din tara si se afla in topul celor mai bune institutii de invatamant superior din Romania. De mai bine de doua secole, de pe bancile Universitatii au plecat specialisti in domeniile ingineriei electrice, electronicii, constructiilor, calculatoarelor, arhitecturii, hidrotehnicii, textilelor, mecanicii sau chimiei, dar si in ale cercetarii, presei, economiei sau politicii.
Facultatile TUIASI cuprind principalele domenii de studiu din sfera ingineriei. Sub umbrela Universitatii Tehnice din Iasi se regasesc: Facultatea de Automatica si Calculatoare; Facultatea de Inginerie Chimica si Protectia Mediului; Facultatea de Constructii si Instalatii; Facultatea de Constructii de Masini si Management Industrial; Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei, Facultatea de Inginerie Electrica, Energetica si Informatica Aplicata; Facultatea de Hidrotehnica, Geodezie si Ingineria Mediului; Facultatea de Mecanica; Facultatea de Stiinta si Ingineria Materialelor; Facultatea de Textile – Pielarie si Management Industrial; Facultatea de Arhitectura „G. M. Cantacuzino”.
80% dintre absolventii TUIASI s-au angajat imediat dupa terminarea facultatii la firme prestigioase de profil precum: Microsoft, Endava, IBM, Continental, Delphi, Oracle, Renault, Siemens, Alcatel, Ericson, Silicon Service, Fujitsu, NoBug, OMA Group, EON, Pentalog, Daniel Steel s.a., care au relatii de colaborare cu Universitatea Tehnica din Iasi.
Brevete de inventii 
La TUIASI isi desfasoara activitatea si Scoala Ieseana de Inventica ce are o traditie de aproape 40 de ani. In cadrul acesteia, in ultimii zece ani, au fost create aproape 65% dintre brevetele din Romania. Universitatea s-a remarcat si cu prilejul participarii la expozitii nationale si internationale in domeniul creativitatii tehnice, profesori ai Universitatii primind medalii la saloanele de inventica de la Bruxelles si de la Geneva.
De 35 de ani, Universitatea se ocupa de dezvoltarea creativitatii si a proprietatii industriale prin intermediul cursurilor de specialitate. In ultimii cinci ani, aceasta cultura a creativitatii a generat peste 240 de cereri de brevet de inventii, din care peste 140 au apartinut studentilor.
In urma cu 70 de ani, TUIASI a lansat Buletinul Institutului Politehnic din Iasi, publicatia stiintifica cu sectiuni incadrate in categorii de acreditare B+ si B, care constituie si astazi o oportunitate pentru schimbul de idei si legarea unor punti de colaborare intre cadre didactice, cercetatori, doctoranzi, specialisti in diferite domenii ingineresti.
Cursuri interactive, vulcani chimici, cutremure simulate
 
TUIASI are 100 de amfiteatre si 670 de laboratoare moderne, dotate cu echipamente, aparatura de ultima generatie si mobilier nou, ceea ce permite desfasurarea unor cursuri si seminarii dinamice si interactive. 
In laboratoarele universitatii se pot simula cutremure, iar studentii pot experimenta cum se deformeaza materialele, cum se prelucreaza pielea si tesaturile, cum se creeaza roboti si componente pentru masini si masini industriale, cum se nasc vulcanii chimici sau cum functioneaza reactoarele nucleare. 
Dezvoltare personala si profesionala in cadrul Asociatiilor si Ligilor studentesti
Cele 13 asociatii studentesti (Asociatia Studentilor Arhitecti Iasi, Liga Studentilor Electronisti, Liga Studentilor de la Mecanica, Liga Studentilor Electrotehnisti, Asociatia Studentilor si Absolventilor Hidrotehnisti, Asociatia Studentilor si Absolventilor Facultatii de Constructii, Asociatia Studentilor Facultatii de Automatica si Calculatoare, BEST Iasi, Asociatia Studentilor Chimisti „CHEMIS”, Asociatia Studentilor si Absolventilor TCM din Iasi, AIESEC TUIASI, Teaching Iasi, Asociatia Studentilor si Tinerilor Ingineri Politehnisti) ii provoaca pe tineri sa se intreaca cu alti colegi din tara si din toata lumea in competitii, sa-si dezvolte aptitudinile de organizatori de evenimente, sa traiasca experiente inedite in proiecte si activitati diverse. 
Student Erasmus+ in peste 25 de tari
Studentii Universitatii au oportunitatea de a face practica de specialitate in firme de prestigiu din Romania, schimburi de experienta cu alti colegi din tara si din strainatate, sa traiasca experienta de a fi student Erasmus+, sa participe la conferinte si competitii studentesti si sa faca parte din echipe de cercetare.
Toate acestea fiindca TUIASI are legaturi si parteneriate cu peste 70 de institutii de invatamant superior din toata lumea, peste 310 de acorduri inter-institutionale Erasmus+ cu 25 de tari, 350 de proiecte si contracte de cercetare nationale si internationale.
Programe de studiu in limba engleza
 
TUIASI ofera posibilitatea studiului in limba engleza, deschizand tinerilor viitori ingineri si arhitecti drumul catre cariere in companii din intreaga lume. Programele pentru studii de licenta sunt: Civil Engineering (Faculty of Civil Engineering and Building Services), Telecommunications Technologies and Systems (Faculty of Electronics, Telecommunications and Information Technology), Industrial Design (Faculty of Textiles, Leather and Industrial Management); iar pentru studii de master: Systems and Control, Distributed Systems and Web Technologies (Faculty of Automatic Control and Computer Engineering), Environmental Management and Sustainable Energy (Faculty of Chemical Engineering and Environmental Protection), Structural Engineering (Faculty of Civil Engineering and Building Services).
Distractie intr-unul dintre cele mai mari campusuri din Romania
Centrul vietii studentesti iesene este campusul „Tudor Vladimirescu”, unul dintre cele mai mari din Romania, un loc plin de forfota, cu un spirit si o atractie aparte. Cele 21 de camine, dotate cu Internet gratuit si cablu TV, cantina studenteasca cu cele mai accesibile preturi din oras, salile si terenurile de sport (dintre care cinci terenuri in aer liber, o sala de fitness, o sala de aerobic, o sala de forta si o sala de jocuri in echipa – fotbal, volei, baschet, tenis de camp) sunt amplasate la doar o aruncatura de bat de facultatile tehnice. 
Universitatea Tehnica din Iasi are propria echipa de fotbal care in 2014 a fost campioana nationala si a reprezentat TUIASI si Romania la faza internationala din Rotterdam, unde s-au desfasurat Jocurile Universitare Europene – EUGames 2014. Din anul 2015, Universitatea si-a format echipa proprie, atat de fete cat si de baieti, pentru baschet, streetball, volei si badminton, participand la campionatele nationale universitare, organizate de Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, prin Federatia Sportului Scolar si Universitar.Adauga un comentariu