Eveniment-Social

Ce note au obtinut candidatii ieseni la titularizare – FOTO

Publicat: 07 aug. 2012

@ Jumatate dintre candidatii inscrisi la titularizarea in invatamant au picat examenul @ Alti cinci sute de candidati au reusit sa treaca cu brio de examen si sa spere la un post de titular in invatamant @ Cativa candidati au reusit sa obtina nota maxima in urma examenului @ La inceputul saptamanii viitoare va avea loc si prima repartizare pe locuri cu durata nedeterminata a celor care au promovat examenul de titularizare

Ieri au fost publicate rezultatele finale la examenul de titularizare pentru invatamantul preuniversitar din judetul Iasi. Pentru 167 de posturi pe perioada nedeterminata s-au batut aproape o mie de candidati. Jumatate dintre candidati au reusit sa treaca cu brio de examen si sa spere la un post de titular. Chiar 16 candidati au obtinut nota maxima in urma concursului de titularizare, acestia urmand a ocupa dupa repartizare un post pe perioada nedeterminata la disciplina la care au sustinut concurs. Cei mai multi candidati care au obtinut note de zece sunt din municipiul Iasi. Astfel, Ramona Bojoga la limba franceza, Mihaela Cenusa la consiliere psihopedagogica, Daniel Doranga la educatie fizica, Mihaela Grigoras la educatie muzicala sau Ana Maria Talmaciu la economic/administrativ se numara printre cei 16 candidati care au obtinut nota maxima in urma probei scrise date la inceputul acestei luni. Alte cateva sute au obtinut rezultate peste nota minima de 7, care le permite sa spere la un post pe perioada nedeterminata in invatamant. „Astazi (ieri-n.r.) au fost afisate rezultatele la concursul de titularizare, conform metodologiei in vigoare. Astfel, la nivelul judetului Iasi se constata ca un numar de 16 candidati din 946 au obtinut nota maxima, ceea ce dovedeste ca exista excelenta in sistem, exista profesori tineri valorosi si, in consecinta, se poate vorbi despre o continuitate a unui demers didactic de calitate al scolii iesene”, a spus Sabia Manea, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean Iasi.

Val de contestatii

O buna parte din cei care nu au reusit sa ia nota minima de trecere s-au grabit sa depuna contestatii, ieri, la Inspectoratul Scolar Judetean. Cu toate acestea, rezultatele din acest an arata ca unii candidati au venit total nepregatiti la examenul de titularizare. In unele centre de examinare s-au inregistrat note de pana in 2,60. Au fost cateva note de 1,20, de 1,40, de,1,50 sau chiar de 1,90, note care nu mai pot schimba cu nimic ierarhia finala. Chiar daca au obtinut note extrem de mici, unii candidati pot spera la un post de suplinitor intr-o unitate primara, gimnaziala sau de liceu in judetul Iasi. „La polul opus, se inregistreaza 151 de note sub 5, aproximativ 16 la suta din totalul notelor, o cifra modesta, fireasca, care se mai poate modifica dupa etapa de contestatii. 510 candidati au obtinut note cuprinse intre 7 si 9,99, ceea ce le permite sa se titularizeze, oferind stabilitate sistemului de invatamant. Contestatiile pot fi depuse astazi (ieri-n.r.), pana la ora 21.00, si maine (astazi-n.r.), 8 august, pana la ora 14.00, in centrele de examen, urmand ca rezultatele finale sa fie afisate in ziua de 10 august 2012”, au mai precizat reprezentantii Inspectoratului Scolar.
La nivelul judetului Iasi sunt titularizabile 63 de posturi in mediul urban si 104 in cel rural. Totodata, sunt 321 posturi netitularizabile in mediul urban si 579 in cel rural. Pe 10 august vor fi afisate rezultatele finale dupa contestatii, iar pe data de 13 august va fi facuta repartizarea în sedinta publica. In calcul vor intra candidatii care au obtinut cel putin nota sapte pentru angajare pe perioada nedeterminata si pe posturi titularizabile. Pe 16 august va avea loc repartizarea în sedinta publica a candidatilor care au obtinut cel putin media cinci la concurs, în vederea angajarii pe perioada determinata.

Vezi aici rezultatele obtinute la examentul de titularizare.
Comentarii
Adauga un comentariu