Actualitate

Ce mosie si-a tras un smecher de la UMF Iasi. Escapadele amoroase l-au bagat in mare bucluc – FOTO

Publicat: 28 oct. 2015

@ Vila imensa unde s-a mutat de cateva luni Dumitru Paduraru se afla in imediata apropiere a zonei de agrement Ciric din Iasi @ Fostul profesor de la UMF, arestat pentru luare de mita, tentativa de viol si santaj, este proprietarul mai multor terenuri din Iasi, Botosani si detine si cateva miliarde de lei in banci

Nu s-a aflat niciodata printre cei mai bine platiti profesori de la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Gr.T. Popa din Iasi, dar detine o avere impresionanta. La inceputul lunii februarie 2015, a devenit cel mai cunoscut cadru didactic din tara, dupa ce a fost arestat pentru tentativa de viol, luare de mita si santaj.

Imediat, Dumitru Paduraru a fost obligat sa-si dea demisia de la institutia de invatamant superior medical unde era coordonatorul disciplinei de Anatomie. In prezent, fostul conferentiar se afla sub control juridiciar. Dumitru Paduraru, impreuna cu sotia, dr. Luminita Paduraru, sefa de la Clinica de neonatologie din cadrul Maternitatii Cuza Voda din Iasi, are un adevarat conac in apropiere de baza de agrement Ciric din Iasi.

Imobilul a fost finalizat de cateva luni si are doua etaje. La fiecare colt sunt montate cel putin doua camere de luat vederi, pentru ca niciun intrus sa nu patrunda pe proprietarea fostului cadru didactic poreclit de studente „patru” sau „patu”. Probabil Paduraru si-a luat masuri de siguranta, deoarece in urma cu cativa ani a fost batut chiar in fata locuintei de pe Sararie si la scurt timp o bomba i-a explodat sub masina. Atunci se vehicula ca ar fi fost vorba de o razbunare din partea unei familii de macedoni de prin Constanta, dupa ce profesorul ar fi incercat sa le violeze fiica, studenta la UMF Iasi. Imensa vila are o suprafata de 327,38 metri patrati.

Dumitru Paduraru avea si un apartament pe bulevardul Independentei, dar acesta nu mai figureaza in proprietatea fostului profesor de anatomie. Paduraru are si un teren forestier in Iasi, cumparat in 2007, cu o suprafata de 1.114 metri patrati, 96,82 mp cota indiviza, cale de acces. Impreuna cu sotia, mai are inca trei terenuri: doua in Iasi, unul de 497,78 mp, cumparat in 2008 si altul de 53,63 mp, achizitionat in 2009, ambele intravilan. In anul 2013, Dumitru Paduraru investea, din nou, in terenuri si cumpara un teren agricol in judetul Botosani. In acelasi an vindea un teren agricol catre SC Soimii (Ferme) SRL din Suceava cu suma de 56.250 lei.

De-a lungul anilor, fostul conferentiar de la Anatomie a pus si ceva bani deoparte. Salariul obtinut anual de la Universitatea de Medicina depasea putin suma de 50.000 lei. Profesorul „Patru” sau „Patu” are in conturi si depozite bancare suma de 337.989 lei si 9.397 euro. Potrivit rechizitoriului intocmit de procurori, Dumitru Paduraru ar fi intretinut relatii sexuale cu o studenta de 19 ani de la facultatea de Farmacie. Acesta i-a propus tinerei sa intretina raporturi sexuale pentru a promova examenul. De asemenea, Paduraru i-a propus tinerei sa faca sex cu el saptamanal, timp de un semestru, pentru a o ajuta sa fie admisa la Facultatea de Medicina.

„În zilele de 15, 23 si 26 ianuarie 2015, în calitate de coordonator al disciplinei de Anatomie din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Gr.T. Popa Iasi, inculpatul Paduraru Dumitru a încercat sa întretina relatii intime, dar si relatii de aceeasi natura cu o frecventa saptamânala, în tot cursul semestrului anului universitar 2014-2015, cu o studenta de la Facultatea de Farmacie, prin constrângerea psihica a acesteia, efectuata prin amenintarea cu faptul ca nu va putea promova altfel examenul la disciplina de Anatomie pe care urma sa-l sustina cu el, în calitate de profesor examinator, cel mai târziu în vara anului 2015, cu ocazia reexaminarii”, se mentioneaza in comunicatul DNA Iasi, emis imediat dupa arestarea lui Dumitru Paduraru.
Comentarii
  • astarastoae si „elevii” lui corupti si penali…o slahta de obsedati sexual,zero profesional crescuti in pepiniera „la famiglia”mafiota umfista…anchetati marile famiglii universitare …cuciurenii,pieptii,socolovii,burlicii,aia pe care malpraxisul,hotia si nonvaloarea sunt criterii de promovare…incaseaza doispe salarii de la stat si de la privat si fac spalare de bani…au zece apartamente,trei case si masini din salariul de bugetar cinstit..au amante pe care si le angajeza unde vor ei…le aranjeaza posturi fara examene…si mai incearca sa predea si moralitatea.in afara orelor de clasa,desigur.

  • zice-ti-mi si mie cum vine asta 337.989 lei plus 9.397 euro = cateva milioane de lei ? ca nu pricep.Nici la logica nu stati prea bine cum sa admiti la facultate o studenta care deja este ? Insa la santaj media vad ca va pricepeti. nu e cumva un termen de proces azi ?

    • Coane…mai las-o moale cu matematica, ca esti cu doua clase…La matematica iti trebuie logica buna bre… A scris asta… de a scris articolul, clar : milioane de lei vechi, iar daca si intelegeai ceea ce citeai, adica daca nu erai analfabet functional, observai muica…ca duduia era la ”marmacie” si dorea la medicina, ca de aia ti-a scris destul de clar, asta de a facut articolu’… Facultatea de medicina si farmacie, adica sunt doua facultati, nu una. Capisici, bre, matematicuanule ?

      • de ce nu a transformat banii in yeni japonezi …era mult mai clar si fara echivoc pentru toata lumea care trebuie informata de imbecili din astia care fac articole la comanda.

      • Daniele, inca o problema de logica : cum ” a fost arestat pentru tentativa de viol” cand mai devreme fusesem informat ca ” Potrivit rechizitoriului intocmit de procurori, Dumitru Paduraru ar fi intretinut relatii sexuale cu o studenta de 19 ani de la facultatea de Farmacie.” Ori e tentativa ori e fapt ? sau poate esti din Vaslui la tine e simplu sa pricepi lucruri din astea ?

Adauga un comentariu