Eveniment-Social

Ce mai vor popii! Ortodocsii cer pamant, romano-catolicii vor sa scape de impozite

Publicat: 26 sept. 2012
1

@ O parohie din Dacia si una din centru cer pamant in timp ce romano- catolicii solicita, printre altele, scutirea de taxe pentru casa de protocol

Doua parohii din oras cer teren de la Primarie pentru a-si face curti mai mari in care sa tina slujbe de hram si Inviere. In acelasi timp, Episcopia Romano-Catolica a gasit o alta modalitate de a beneficia de pe urma primariei. O solicitare venita din partea preotilor romano-catolici vizeaza scutirea de taxe si impozite pentru mai multe cladiri, printre care si casa de protocol dar si apartamentele in care sunt cazati preotii si misionarii.
Astfel, Biserica Banu a solicitat municipalitatii aprobarea darii in folosinta gratuita a unui teren de 150 de metri patrati, in timp ce Parohia Invierea Domnului” din Dacia solicita o „donatie” de 3.382 de metri patrati. Motivul invocat de preot il reprezinta necesitatea extinderii curtii, pentru ca enoriasii din Dacia sa poata participa in numar mai mare la slujbele religioase care se oficiaza, de la Boboteaza la Inviere sau la hramul bisericii.
In ceea ce priveste Episcopia Romano-Catolica, aceasta cere scutirea de la impozitare a mai multor cladiri, dintre care cinci apartamente, doua case si trei imobile. Chiar daca unele dintre ele sunt inchiriate, deci producatoare de venituri, Episcopia Romano-Catolica sustine, in solicitarea inaintata municipalitatii, caracterul umanitar si social al activitatilor care se desfasoara in imobilele propuse pentru scutirea de impozite. „Imobilul din strada George Enescu nr.5 A are destinatia stabilita prin Decizia Episcopala nr 1302/2002 de a fi locuinta de protocol pentru preoti, oaspeti, preoti misionari, episcopi aflati in vizita pastorala sau personalitati din strainatate aflate in vizita sau in interes de serviciu in Iasi”, se arata in nota de fundamentare a solicitarii Episcopiei. „Acest proiect este posibil sa incinga un pic spiritele, dar toate acele spatii gazduiesc activitati cu caracter social sau de intrajutorare”, a precizat viceprimarul Mihai Chirica.
Comentarii
  • Dacă egzistă cu adevărat rai și iad,ce vor face POPI ăștia pe lumea celaltă în iad,că sigur acolo ajung,ei fiind obișnuiți numai să ceară de pomană bani,bani,bani….ce o să-i ofere „Caraoschi”…?

  • domnilor ziaristi duceti-va in DACIA sa vedeti cum o bierica nu e gata nic dupa 2* de ani de la primele sapaturi. Mai intrebati „averea” personala a preotului „chiruta”, cum baiatul lui si-a schimbat masina( e criza nu ????), cate apartamente are din donatii chiar de la un om care munceste la biserica, cu rugamintea sa i ingroape. TE crucesti daca mai auzi barfele de pe langa biserica. Vrea acuma sa ia si bucata aia verde de pamant ramasa , poate vrea sa faca o casa pt el si copil , mai nou se numeste ” casa parorhiala” ……imi e scarba de popi, de lumea asa de proasta ….din DACIA si oriunde mergi dai de biserici a tot locul…si ei ce fac pt saraci??? AU VREO CANTINA SA II AJUTE, SA II IMBRACE , dati-mi un singur exemplu de lucru bun facut de ei!!!! ……imi e scarba de lumea lor . doar vin a usa si cer cer cer cer , sa se duca in franta , anglia sau cine stie pe unde la cersit .

  • sunt niste sarlatani in haine preotesti,au bani de nu stiu ce sa faca cu ei sau cad in depresie cand au sub o suta de milioane (vechi) in casa ,toate vilele lor seamana perfect cu materialele folosite la constructia sau reconstructia bisericii !!! Am auzit un preot cerand altui preot din cimitir de oras ,, o mortaciune ca nu are bani de buzunar” si multe altele fac acesti ,,baieti destepti” !

Adauga un comentariu