National

„Ce faceti cu 6.500 de euro pe luna?”. Raspunsul lui Augustin Zegrean

Publicat: 14 iun. 2016
1

Judecatorii Curtii Constitutionale sunt ca si calugarii – se intalnesc fara sa se cunoasca, traiesc fara sa se iubeasca si mor fara sa se planga, spune fostul presedinte al Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, intr-un interviu.

Judecatorul constitutional, care a fost atat senator, cat si deputat inainte de a ajunge la CCR, in 2007, vorbeste in interviu si de pensia speciala de parlamentar pe care a cerut-o. Zegrean spune ca, desi indemnizatia unui judecator la CCR pare mare raportat la cat castiga populatia, acesta are cel mai mic salariu raportat la toate curtile constitutionale europene.

Reporter: Aveti venituri mari pentru Romania si, cu toate acestea, v-ati depus si actele pentru pensia speciala pentru parlamentari. Intreb, desi nu-i tocmai elegant, ce faceti cu 6.500 de euro pe luna?

Augustin Zegrean: N-am atatia!

Reporter: Asa scrie in declaratia de avere.

Augustin Zegrean: Nu stiu daca-s atatia. Oricum, incepand de azi intr-o luna, de la Curte nu vor mai fi atata de mari veniturile, vor fi mult mai mici, astfel ca… Apropo de venituri mari, avem salarii mari, dar nu avem cele mai mari salarii din tara, la justitie sunt mai mari decat la noi. Din Curtile Constitutionale europene avem cel mai mic salariu. O sa spuneti ca nemtii au mult, dar sunt tari mici, cum este Slovacia, de exemplu, in care judecatorii au 12.000 de euro pe luna. Sau Albania, care sigur nu are PIB-ul mai mare decat al Romaniei. Nu cred ca sunt prea mari salariile. Pe un neamt, daca-l intrebi cat te plateste patronul, iti raspunde: „Cat merit”.

Reporter: Dumneavoastra meritati salariile?

Augustin Zegrean: Da, si cred ca si mai mult. Sigur ca, raportat la ce castiga populatia, este mult. Dar ce sa facem noi? Nu stiu ce sa zic, prefer sa nu vorbesc despre asta.
Comentarii
Adauga un comentariu