Magazin

Ce duce la dezvoltarea tumorilor

Publicat: 19 aug. 2016
1

Celulele canceroase isi trag energia din lipide, grasimi aflate la baza alimentatiei. O alimentatie saraca in lipide permite incetinirea avansarii cancerului si tratarea lor. Cel putin asa arata o echipa de cercetatori belgieni.

Dupa ce au studiat indelung tumorile, oamenii de stiinta au descoperit ca ele se „hranesc“ cu lipide, in afara de zahar. Rolul lipidelor este esential, acestea participand la structura si la functia membranelor celulare, intervenind in numeroase functii biologice (transmiterea mesajelor hormonale, producerea de energie, etc.).

Celulele canceroase isi pot modula sursa de nutrienti in functie de mediu — este o alta concluzie a cercetatorilor. Aceasta descoperire, publicata in revista Cell Metabolism, sugereaza faptul ca, in cazul in care celulele sunt impiedicate sa se alimenteze, dezvoltarea lor este stopata. Oamenii de stiinta au inceput deja sa lucreze la piste terapeutice.

Cercetatorii oncologi de la Universitatea catolica din Louvain (Belgia) au analizat celule canceroase timp de patru ani, reusind sa reproduca in laborator aciditatea ambianta a tumorilor (acidoza) si observandu-le metabolismul (reactiile chimice care se produc in interiorul fiecareia).
Adauga un comentariu