Magazin

Ce contine trusa de prim ajutor

Publicat: 21 mai 2012
1

O trusa de prim ajutor bine aprovizionata, pastrata la indemana, este o necesitate in orice casa. Daca aveti in trusa instrumentele necesare puteti sa tratati un caz de urgenta la momentul potrivit. Este important sa pastrati o trusa de prim ajutor in casa si una in masina. De asemenea, asigurati-va ca aveti la indemana trusa atunci cand plecati in vacanta cu familia. Puteti achizitiona un kit de prim ajutor de la farmacii sau il puteti alcatui chiar dvs. Trusa de prim ajutor include urmatoarele lucruri in kitul dvs.: manual de prim ajutor, tampoane sterile de tifon de dimensiuni diferite, banda adeziva, bandaje adezive de mai multe dimensiuni, bandaj elastic, o atela, servetele antiseptice, sapun, unguent cu antibiotic, o solutie antiseptica, crema cu hidrocortizon (1%), acetaminofen si ibuprofen, medicamente eliberate pe baza de prescriptie medicala, penseta, foarfece ascutite, ace de siguranta, lotiune cu calamina, tampoane cu alcool medicinal sau alcool etilic, termometru, cel putin doua perechi de manusi non-latex, lanterna si baterii, o patura, suport steril pentru gura, lista cu numerele de telefon de urgenta. O trusa de prim ajutor trebuie sa contina provizii si medicamente pentru boli sau accidente neasteptate. Medicamente pentru calmarea durerilor: aspirina, paracetamolul sau ibuprofenul pot fi achizitionate fara prescriptie medicala. Febra poate fi ameliorata cu paracetamol sau ibuprofen. Febra este cauzata cel mai frecvent de virusuri care nu pot fi tratate cu antibiotice.

Este o idee buna sa fiti pregatiti pentru a trata diareea. Pentru acest lucru sunt disponibile medicamente cu si fara prescriptie medicala. Loperamida este un medicament ideal pe care trebuie sa il aveti in trusa de prim ajutor, desi nu este recomandat si in cazul copiilor mici. O trusa de prim ajutor trebuie sa contina, de asemenea, un medicament de rehidratare (pulbere sau comprimate) pentru a preveni deshidratarea. Multe persoane sufera de constipatie atunci cand calatoresc mult. Un laxativ usor, disponibil in orice farmacie, amelioreaza de obicei, cele mai multe simptome. Pentru persoanele care sufera de indigestie sau arsuri la stomac (dupa consumul de alimente picante de exemplu) este o idee buna sa pastrati in trusa de prim ajutor si un medicament antiacid.

Este indicat sa pastrati in kitul de prim ajutor si medicamente care combat raul de miscare cauzat de transportul cu masina, maritim sau aerian, medicamente ce se pot achizitiona fara prescriptie medicala. Trusa de prim ajutor ar trebui sa contina lotiuni cu efect de ecran solar, care sa fie aplicate in cazul celor care au suferit arsuri cauzate de expunerea excesiva la soare. Includeti in kit antihistaminice si lotiuni calmante precum calamina, care sa trateze si sa controleze senzatia de mancarime cauzata de muscaturile sau intepaturile de insecte. Este recomandat sa achizitionati spray-uri contra insectelor atunci cand calatoriti in zone in care exista tantari sau alte tipuri de insecte.
Comentarii
Adauga un comentariu