National

Ce au discutat Iohannis si Nuland

Publicat: 14 ian. 2015
1
Presedintele Klaus Iohannis a incurajat cresterea prezentei companiilor americane pe piata romaneasca si a salutat, interesul acestora in domeniul militar si economic, in cadrul intalnirii cu asistentul Secretarului de Stat al SUA pentru Afaceri europene si eurasiatice, Victoria Nuland. Potrivit unui comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale, citat de Mediafax, Presedintele Klaus Iohannis, si asistentul Secretarului de Stat al Statelor Unite ale Americii pentru Afaceri europene si eurasiatice, Victoria Nuland, au avut, in cursul diminetii, o intrevedere la Palatul Cotroceni.

Citeste si: Subsecretarul de stat al SUA, primit la M.A.E.

”In centrul discutiilor s-a aflat dorinta Romaniei de a intari Parteneriatul Strategic cu SUA prin extinderea colaborarii nu doar in domeniul militar ci si economic. Presedintele a salutat interesul companiilor americane in acest sector si a incurajat cresterea prezentei lor pe piata romaneasca. In acest sens, a subliniat nevoia de stabilitate legislativa, predictibilitate si transparenta in mediul de afaceri”, se precizeaza in comunicatul de presa.
Potrivit sursei citate, cei doi interlocutori au evidentiat progresele substantiale obtinute de Romania in domeniul reformei justitiei si combaterii coruptiei. De asemenea, s-a facut o trecere in revista a situatiei politice din regiune. Presedintele Iohannis a reafirmat angajamentele ferme ale Romaniei ca stat membru NATO, exprimand hotararea de a se aloca resursele necesare pentru un raspuns adecvat la evolutiile de securitate preocupante din regiunea noastra si din Europa, se mai precizeaza in comunicatul Administratiei Prezidentiale.
Intalnirea secretarului de Stat al Statelor Unite ale Americii pentru afaceri europene si eurasiatice cu presedintele Klaus Iohannis a fost prima, in cadrul vizitei pe care aceasta o efectueaza, marti si miercuri, la Bucuresti. Victoria Nuland se intalneste, la aceasta ora, cu ministrul de Externe, Bogdan Aurescu si va fi primita de premierul Victor Ponta, la ora 11.15, la Palatul Victoria.
Surse politice citate de Mediafax au declarat ca oficialul american mai are programate intrevederi cu presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, precum si cu presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu.Adauga un comentariu