Magazin

Ce a turnat fiul lui Dorin Cocos in fata procurorilor

Publicat: 01 mart. 2015
1

Informatii exclusive din declaratia fiului lui Dorin Cocos, Alin, in care acesta a recunoscut faptele din dosarul Bica 2. Fiul omului de afaceri a marturisit in fata anchetatorilor ca el a fost puntea de legatura dintre tatal sau si Sergiu Diacomatu, unul dintre membrii comisiei care a aprobat despagubirea afaceristului Gheorghe Stelian.

Satul de arest si inspirat de strategia tatalui sau, Alin Cocos a cerut in 20 februarie sa fie dus la DNA sa faca marturisiri in dosarul in care este acuzat de complicitate la trafic de influenta si dare de mita.

„Am asigurat relationarea cu Diacomatu Sergiu Ionut, direct in baza relatiei de amicitie pe care o aveam cu acesta, sprijinindu-l pe tatal meu Dorin Cocos in atingerea obiectivului, respectiv in sprijinirea lui Gheorghe Stelian pentru obtinerea despagubirilor de la ANRP.”

„In acest sens mentionez ca eram in biroul tatalui meu, Cocos Dorin, la EURO Hotel cand acesta i-a inmanat domnului Diacomatu Sergiu o sacosa din plastic despre care stiam ca contine bani. Nu pot sa precizez ca suma avea un anume cuantum, dar avand in vedere faptul ca a fost nevoie sa fie pusa intr-o sacosa cred ca era vorba de un cuantum considerabil.”

Juniorul omului de afaceri a povestit si despre terenul din Snagov – cel care ar fi fost primit drept mita de catre Alina Bica si fostul sau consilier Ionut Mihailescu drept recompensa pentru implicarea in despagubirea lui Gheorghe Stelian.

„Am vandut acest teren la jumatate de pret fata de pretul de piata domnului Mihailescu la indicatiile tatalui meu. Stiu ca ulterior terenul a ajuns si la doamna Alina Bica sau cel putin asa m-a informat Mihailescu.”, a mai povestit Alin Cocos.
Adauga un comentariu