Magazin

Ce a gasit acest scafandru intr-o sticla care a stat 72 DE ANI pe epava vasului Sulina

Publicat: 29 sept. 2014
1

Epava ambarcatiunii Sulina, scufundata de trupele sovietice in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, a fost descoperita de scafandrii rusi, in Marea Neagra, scrie stirileprotv.ro.

Ambarcatiunea, care plecase din portul Constanta si trebuia sa ajunga la Nikolayev (Ucraina), a fost scufundata de trupele sovietice si redescoperita abia acum, dupa 72 de ani. La bordul sau, scafandrii au gasit o sticla plina cu boabe de cafea.

Citeste si FABULOS. Computer ANTIC gasit pe epava unui vas roman. Are 2.000 de ani – FOTO

”Nu puteam sa vad ce e in sticla. Plutea in cabina, iar, cand am luat-o, am simtit ca era ceva in ea. Abia cand am ajuns la suprafata si am desfacut-o, am realizat ca erau boabe de cafea. Mirosea a cafea”, a declarat scafandrul Andrey Nekrasov.

Citeste si UNIC. Expozitia pe care o poti vedea pe un VAS SCUFUNDAT – FOTO

Nekrasov si ceilalti scafandri au decis sa foloseasca boabele de din sticla si sa isi prepare o cafea. ”Gustul a fost unul de prospetime, in ciuda faptului ca boabele au stat atatia ani in sticla. Nu a fost cea mai buna cafea, dar a fost cu siguranta o cafea speciala”, a declarat Nekrasov.

Citeste si Mori de ras! Iata cel mai amuzant atac al unui rechin – VIDEO

Scafandrii s-au declarat surprinsi de cat de bine s-a pastrat epava navei Sulina, acest lucru datorandu-se in mod special adancimii la care a stat scufundata.

Vasul Sulina, construit in 1939 in Italia si scufundat in 1942, transporta munitie si armament in momentul in care a fost doborat.
Adauga un comentariu