National

CAZUL JAPONEZEI UCISE: Procurorii cer inchisoare pe viata pentru Nicolae Vlad

Publicat: 01 mart. 2013
1

Procurorii au cerut astazi, la Curtea de Apel Bucuresti, inchisoare pe viata pentru Nicolae Vlad, acuzat ca a ucis-o pe japoneza Yurika Masuno si alte doua femei, precum si ca a violat alte sapte persoane, iar pentru politistul Gica Stefanache a solicitat condamnarea la inchisoare cu executare, informeaza agentia de stiri Mediafax.

Acuzarea si apararea sustin astazi, in fata instantei Curtii de Apel Bucutesti, pledoariile finale in dosarul in care Nicolae Vlad este acuzat de uciderea japonezei Yurika Masuno si a altor doua femei, precum si pentru mai multe talharii si violuri, iar politistul Gica Stefanache este judecat pentru favorizarea acestuia.

Procurorul prezent la sedinta de judecata a reiterat toate acuzatiile aduse lui Nicolae Vlad si complicelui acestuia. Acesta a aratat ca Nicolae Vlad a realizat un concurs de infractiuni in 15 august 2012, cand a violat-o pe studenta japoneza Yurika Masuno, apoi a strangulat-o si i-a luat mai multe obiecte.

Totodata, procurorul a vorbit si despre faptele din 5-6 august 2012, cand Nicolae Vlad a intrat in locuinta unei femei, pe care a violat-o, a ucis-o si apoi i-a luat mai multe bunuri. Referitor la aceste fapte, procurorul a aratat ca, dupa crima, Nicolae Vlad a dezbracat-o pe femeie si a incercat sa simuleze un accident, deschizand gazul de la aragazul din bucatarie.

Procurorul a vorbit si despre faptele de viol si intrare prin efractie din luna martie 2012, despre faptele din mai, cand Nicolae Vlad a intrat peste o femeie de 70 de ani, imobilizata la pat, cu care a intretinut relatii sexuale orale, precum si despre alte fapte din februrie, aprilie si decembrie 2012.

Acesta a precizat ca la dosar este depusa o expertiza din care rezulta ca Nicolae Vlad sufera de tulburare de personalitate antisociala, cu predispozitie la violenta.

Procurorul a cerut instantei Curtii de Apel Bucuresti sa il condamne pe Nicolae Vlad la inchisoare pe viata, avand in vedere numarul mare de fapte si gravitatea acestora, precum si tulburarile psihice de care acesta ar suferi.

De asemenea, procurorul a cerut pentru Gica Stefanache o pedeapsa cu executare, tinand cont ca minimum pedepsei pentru infractiunile de care este acuzat politistul este de cinci ani de inchisoare.

In 8 noiembrie, Nicolae Vlad si Gica Stefanache au fost trimisi in judecata de procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Vlad Nicolae este acuzat trei fapte de omor calificat si deosebit de grav, cinci fapte de talharie, sapte fapte de viol si violare de domiciliu, doua fapte de lipsire de libertate in mod ilegal, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, loviri si alte violente, precum si de distrugere.

Gica Stefanache, ofiter de politie judiciara la Politia Orasului Otopeni la data comiterii faptelor, este acuzat de fals intelectual, fals material in inscrisuri oficiale, uz de fals, abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, fapte comise de acesta in instrumentarea unui dosar penal inregistrat la Parchetul Judecatoriei Buftea in care era cercetat Vlad Nicolae, fiind acuzat ca l-a favorizat pe acesta.

Potrivit anchetatorilor, in perioada mai 2010 – august 2012, Nicolae Vlad a comis mai multe infractiuni de violenta in localitatea ilfoveana Balotesti si in Bucuresti.

Nicolae Vlad este acuzat ca, in seara zilei de 15 august 2012, ar fi abordat-o pe japoneza Yurika Masuno, in varsta de 20 de ani, in incinta Aeroportului „Henri Coanda” Otopeni-Bucuresti, oferindu-si ajutorul pentru a-i gasi un taxi care sa o duca la Gara de Nord, de unde aceasta ar fi trebuit sa ia un tren catre Craiova. Doua zile mai tarziu, in 17 august, in locul respectiv a fost descoperit cadavrul studentei, acoperit cu frunze si prezentand urme de violenta.
Adauga un comentariu