International

Cazul care a UIMIT pe toata lumea! Femeia care se trezeste in fiecare dimineata crezand ca este 1994

Publicat: 12 sept. 2016
1
In fiecare zi, Michelle Philpots, o femeie din Marea Britanie, se trezeste langa un barbat care trebuie sa o convinga ca ii este sot. Atunci cand femeia isi exprima indoaiala, omul ii arata un album foto si ii prezinta fotografii ale nuntii lor, facute cu 13 ani in urma. Numai atunci, amenzica doamna Phillpots accepta ca sta de vorba cu sotul ei, Ian, si asculta ce are acesta de spus, potrivit dailymail.co.uk.
Starea neobisnuita a femeii in varsta de 47 de ani, diagnosticata cu amnezie anterograda, a fost provocata de leziuni cerebrale pricinuite de doua accidente rutiere, unul cu motocicleta, in 1985 si unul de autoturism, in 1990. Isi aminteste toata viata ei de pana in anul 1994, dar, de atunci, tot ce se intampla intr-o zi este uitat cu desavarsirea in cea care ii urmeaza. Cazul lui Michelle face trimitere la pelicula „50 de prime intalniri”, din 2004, in care personajul interpretat de Adam Sandler incearca sa o cucereasca pe Drew Barrymore, aflata in rolul unei femei care uita totul de la o zi la alta, din cauza unui accident de masina. Michelle nu se chinuie doar cu cei dragi. Foloseste sute de biletele Post-it si remindere pe calendarul telefonului mobil pentru a se pastra la zi cu intalnirile si indatoririle pe care le are. Orice actiune importanta si orice persoana nou intalnita trebuie „luate in evidenta” pentru a le putea „recunoaste” in viitor.
„Pentru mine este mereu aceeasi zi, chiar daca aduce intotdeauna ceva nou. Imi place sa urmaresc serialul EastEnders, dar nu pot retine personajele sau desfasurarea actiunii”, declara Michelle Philpots, care presteaza activitati voluntare caritabile, timp de trei zile pe saptamana, pentru un centru de ajutorare al celor cu dizabilitati.
Sotul ei, un practicant de scrima, in varsta de 46 de ani, sustine ca secretul succesului casniciei lor este rabdarea. „Poate fi foarte frustrant pentru mine, dar trebuie sa fiu rabdator si intelegator. Trebuie sa imi pastrez calmul pentru ca o iubesc. O cunosc pe Michelle de 25 de ani si am noroc ca ne-am cunoscut inainte sa aiba accidentele, deoarece astfel ma poate recunoaste. Noroc ca avem multe fotografii care sa ii aminteasca, altfel tot trecutul ar fi fost sters”, a mai adaugat barbatul.Adauga un comentariu