Actualitate

Caz tulburator! Un celebru profesor iesean a murit in fata studentilor – FOTO

Publicat: 31 mart. 2014
1

@ Cu adevarat, acesta este cel mai tulburator exemplu de sacrificiu total pentru un profesor universitar iesean! @ Cu toate ca, acum ceva timp, a fost la un pas sa moara chiar in fata studentilor, nu a renuntat la activitatea didactica @ Din nefericire, soarta a fost dura si, la finalul saptamanii trecute, a murit @ Intreaga comunitate academica locala regreta disparitia subita a cadrului didactic

Veste crunta pentru comunitatea academica locala! In aceasta perioada, sunt zile de doliu la Universitatea Tehnica (UTI) „Gh. Asachi” din Iasi. Asta dupa ce lect. univ. dr. Silvia Otilia Corduneanu, nascuta la data de 3 octombrie 1966, a murit subit, sambata, 29 martie 2014. In varsta de doar 47 ani, Otilia Corduneanu era cadru didactic la catedra de Matematica din cadrul Facultatii de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei (ETTI). Peste toate acestea, destinul a fost crunt cu ea. Dovada suprema a faptului ca a fost un om deosebit, devotat total muncii stiintifice si studentilor este faptul ca, desi in urma cu mai bine de o luna, a fost la un pas sa-si piarda viata la cursuri, nu a renuntat la activitatea didactica si a mers mai departe. Insa, dupa cateva zile, starea de sanatate s-a agravat si a intrat in coma. Totul i-a fost fatal. Dezvaluirile sunt facute de angajatii Universitatii Tehnice.

Click aici pentru a vedea imagini.

„In urma cu mai bine de o luna, profesorul a suferit un atac cerebral, in timp ce se afla chiar la cursuri. Atunci, a fost chemat un echipaj de la Ambulanta la institutia noastra de invatamant pentru a-i acorda primul ajutor. Doamna a refuzat acest lucru si a spus ca este bine. Era tanara, a refuzat sa se interneze… Poate daca ar fi facut acest lucru, astazi ar fi trait. Era o persoana deosebita, sensibila si iubitoare de studenti. Ea este nora profesorului Corduneanu, de la la noi din facultate. E cu adevarat un moment tragic si tulburator”, a dezvaluit, vizibil emotionat, un coleg. Conducerea Facultatii de Electronica este in stare de soc.

Citeste si: TRAGEDIE! Un mare si respectat profesor iesean a murit – FOTO

„Cadrele didactice si studentii regreta profund despartirea prematura de doamna profesor Silvia Corduneanu, o colega extrem de atasata facultatii, generoasa si atenta cu studentii, cu un suflet nobil si plin de tandrete. Ii vom purta tot timpul o amintire vie si plina de pretuire. Repet, a iubit foarte mult studentii si le-a dedicat toata experienta si profesionalismul. Este un moment trist, mai ales ca acum ceva timp chiar a avut o problema mare de sanatate. Dumnezeu sa o odihneasca in pace!”, a tinut sa transmita prof. univ. dr. ing. Ion Bogdan, decanul de la ETTI. De precizat ca profesorul Silvia Otilia Corduneanu va fi inmormantata miercuri, la ora 13.30, la Cimitirul Petru si Pavel.

Citeste si: A murit un reputat profesor de la Universitatea Cuza Iasi
Adauga un comentariu