National

Caz REVOLTATOR la Vaslui. Porcii de la un abator neautorizat, hraniti cu resturi de animale

Publicat: 21 dec. 2015
1

Noua politisti, dintre care sase de la Serviciul de Actiune Speciala a IPJ Vaslui si trei de la Serviciul de Combatere a Criminalitatii Economice si Financiare (SCCEF), au descins la Untesti unde au descoperit un abator neautorizat, care isi comercializeaza produsele in centrul Barladului. Abatorul este o adevarata bomba care sfideaza pana si cele mai elementare norme de igiena. Revoltator este faptul ca porcii care sunt crescuti exact langa abator se hranesc cu resturi de animale sacrificate.

Vezi si Nu ai sa crezi cu cat se vand porcii crescuti la tara

Caz incredibil la Barlad, unde un individ, care se da drept om de afaceri, avand o boxa de carne pe strada Republicii, zona Stadion, exact la 150 de metri de Primaria Barlad, vinde nestingherit carne de porc si vita, fara a avea autorizatie sanitara pentru aceste produse. Viorel Cernat, care locuieste in satul Untesti, comuna Bogdanesti, sfideaza orice urma de bun simt si legalitate in acest oras, cel mai probabil fiind „sprijinit” de catre cei din DSVSA Vaslui. Miercuri, politistii de la Economic (SCCEF) din Vaslui au facut control la boxa de carne apartinand lui PF Cernat Viorel. Au gasit si confiscat 250 de kg de carne de porc si vita, care nu prezenta documente legale de provenienta si nici aviz sanitar la carnea pusa in vanzare. Politistii au gasit si o stampila pe o carcasa de porc, care li s-a spus ca provine de la abatorul lui Cernat, de la Untesti. Intrand la banuieli, vineri dimineata, pe 18 decembrie, noua politisti din cadrul IPJ Vaslui au descins la Untesti, la abatorul groazei.

Vezi si Mai bine de 12 tone de carne depozitata necorespunzator, confiscata de autoritati

Cand au intrat in abator, mai precis in curtea casei lui Viorel Cernat, poltistii s-au luat cu mainile de cap: asa-zisul abator functioneaza in niste cladiri mizerabile, pline de rugina, igrasie, microbi, fara geamuri, usi si carnea atarna pe niste carlige mizerabile, in bataia aerului cu microbi, langa o camera cu porumb, precum si alte surse generatoare de bacterii. „Un miros ingrozitor, cu greu am rezistat acolo, afara erau peste 100 de porci intr-un fel de tarc, flamanzi si in noroi, mancau efectiv carne de pe oasele de vita, din malul unde si-au facut nevoile. Tot acolo mancau si cainii. La fata locului era doar sotia lui Viorel Cernat, precum si un paznic, el a plecat cand ne-a vazut ca venim. Am chemat inspectorii de la DSVSA Vaslui, care au ramas si ei socati cand au vazut acest asa-zis abator, care nu are autorizatie sanitara de functionare”, a precizat comisarul sef Mircea Iosipescu, de la SCCEF (politia economica) din Vaslui.

Vezi si ALERTA in Mehedinti! Au fost descoperiti porci cu trichineloza

Mai mult, politistii au descoperit ca stampila cu care Viorel Cernat isi „asigura” marfa ca ar fi autorizata sanitar indica un abator din judetul Galati, a unei societati apartinand unui deputat galatean, care nu auzise in viata lui de Viorel Cernat. „La verificarea facuta s-a constatat ca stampila folosita de Viorel Cernat este falsa, societatea pe care o indica numarul de pe stampila fiind din judetul Galati. Seful acestei societati, un deputat, ne-a precizat ca nu il stie pe acest om si ca n-a avut niciodata de a face cu el”, a spus comisrul sef Mircea Iosipescu. Politistii de la SCCEF Vaslui l-au convocat pe Viorel Cernat la sediu pentru audieri, in acelasi timp anuntand si DSVSA Vaslui sa ia masurile de rigoare pentru a inchide boxa de carne. Anumite surse au precizat ca Viorel Cernat este sustinut puternic in ilegalitatile sale de cineva „mare” din DSVSA Vaslui si de un medic veterinar.
Comentarii
  • Pai domnilor, cum vi se pare carnea din macelariile din municipiul Iasi? Controlata, verificata? Zac mormane de preparate pe galantare deasupra vitrinelor frigorifice in toate pietele. Nimic nu misca fara stirea organelor.

Adauga un comentariu