Actualitate

Caz incredibil la Iasi. Anchetati de politie pentru ca vor sa asfalteze un drum – FOTO

Publicat: 11 iun. 2015

@ La doi pasi de Iasi se intampla lucruri incredibile @ O autoritate locala se vede cu un proiect blocat pentru ca o alta institutie tine cu dintii de un aviz @ In plus, toti angajatii primariei au fost anchetati de politie pentru ca au lucrat la proiectul de modernizare a drumului

Incredibil. In judetul Iasi s-a ajuns ca o autoritate locala care vrea sa modernizeze un drum sa nu poata sa duca proiectul la capat din cauza unor simple avize. Mai mult, s-a ajuns in situatia absurda in care functionarii primariei dau cu subsemnatul pentru ca vor sa modernizeze acest drum. Primaria comunei Ciurea a demarat asfaltarea mai multor drumuri satesti in baza Ordonantei 28/2013 a Guvernului. Si chiar daca dispune de fonduri nu se poate apuca de lucrare pentru ca SN CFR SA nu elibereaza un aviz pentru o artera aflata aproape de calea ferata, DS 380, pe o lungime de 1.9 kilometri. In plus, cei de la primarie s-au ales si cu plangeri la Politia Transporturi pentru ca insista sa duca treaba la bun sfarsit. Scandalul a izbucnit inca din 2009 cand primaria de la Ciurea a castigat in instanta mai multe terenuri aflate in apropiere de calea ferata pe care CFR a vrut sa le treaca in patrimoniul propriu. Insa pentru a moderniza si artera in cauza, la momentul de fata primaria are in continuare nevoie de avizul Companiei de Cai Ferate.

„Noi am avut un litigiu acum cativa ani cu CFR pentru unele suprafete din zona, iar magistratii ne-au dat dreptate. Avem hotarari definitive si irevocabile pentru ca aceste suprafete sa fie trecute in patrimoniul public al localitatii. Ulterior, am obtinut in baza Ordonantei 28 a Guvernului un proiect privind reabilitarea mai multor drumuri, inclusiv zona drumului satesc ce trece pe la Fabrica de Caramida spre Hlincea. Cand ne-am apucat de lucrari ni s-a pus in vedere ca nu avem si avizul lor. Am facut demersurile necesare, au promis ca ne ajuta, dar ne tot poarta pe drumuri. De aceea, in cadrul unei sedinte de Consiliu Local, am decis sa anulam lucrarea pentru a nu mai avea probleme. Ei ne-au facut plangere si la Politia Transporturi pentru ca am fi facut abuz. Nu dorim decat sa asfaltam acea portiune de drum, pentru ca tot in patrimoniul statului roman este si toata lumea se foloseste de el”, a spus primarul Catalin Lupu.

In baza OUG 28/2013, Primaria comunei Ciurea a trecut la asfaltarea mai multor tronsoane de drum, valoarea contractului semnat cu Ministerul dezvoltarii Regionale fiind de peste 4,7 milioane lei la care se adauga si TVA. Pe toate arterele s-a inceput proiectul, cu exceptia drumului de langa Fabrica de Caramida. Reprezentantii CFR nu au putut fi contactati pentru a oferi un punct de vedere. 
Adauga un comentariu