Actualitate

Cativa tineri din Iasi ii invata pe copii cele mai cautate limbi straine

Publicat: 21 sept. 2016
1

Sa stii sa vorbesti o limba straina nu mai este demult un moft, ci o necesitate intr-o Romanie membra a Uniunii Europene. Tocmai de aceea, cativa tineri din Iasi au luat o initiativa curajoasa. Au decis sa organizeze cursuri de limbi straine pentru copiii din Iasi. Cursurile se desfasoara la Centrul de Limbi Straine pentru Copii Iasi. Impreuna cu lectorii cunoscuti sau mai noi, copiii care vor frecventa cursurile de limbi straine (Limba Engleza, Limba Germana, Limba Franceza, Limba Rusa) vor comunica fara limite, iar sedintele efectuate de traineri specializati ii vor ajuta la dezvoltarea caracterului si a personalitatii fiecaruia.

Cursurile se bazeaza in special pe jocuri interactive (Monopoly, Scrabble, Alias, Trinity), pe poezii, cantece si dansuri. Un curs dureaza aproximativ 90 de minute. Copiii vor urmari si desene animate in limba straina studiata, toate cu un mesaj educational. Accentul este pus pe dezvoltarea fluentei in comunicare si cresterea increderii copilului in capacitatea lui de a se exprima in situatii concrete.

Etapele invatarii unei limbi straine incep de la o varsta frageda: 3-4 ani (Marea Britanie), 3-5 ani (Danemarca), 5 ani (Italia), 4-5 ani (Germania) etc. Un studiu efectuat asupra tarii noastre indica faptul ca un copil invata o limba straina incepand din clasa a II-a sau a III-a (8-9 ani) isi ajunge la un nivel de comunicare relativ scazut in clasa a V-a (11-12 ani).

Echipa Centrului de Limbi Straine pentru Copii este formata din lectori tineri si entuziasti, care sustin un permanent dialog cu parintii, pentru a le indeplini asteptarile. Lectorii sunt prezenti si implicati in relatia cu parintii prin lectii deschise, rapoarte si teste periodice, precum si formulare de feedback, pentru a obtine rezultate masurabile in evolutia copiilor.

Pretul cursurilor este extrem de accesibil si variaza intre 10 lei (in judet) si 15 lei (in municipiul Iasi) pentru o sedinta cu durata de 90 de minute si desfasurare saptamanala, sambata, si care poate fi achitat dupa posibilitati, la fiecare sedinta sau lunar.

Pentru anul scolar 2016-2017, inscrierile se fac la telefon 0755.330.402, pentru urmatoarele centre din judetul Iasi: Alexandru, Tatarasi, Cantemir, Nicolina si Pacurari (in municipiul Iasi), Pascani, Targu Frumos, Harlau, Todiresti si Raducaneni (in judet).
Mai multe informatii se pot obtine pe https://www.facebook.com/FLCIASI/.
Adauga un comentariu