Eveniment-Social

Catedrala Romano-Catolica din Iasi, la ceas aniversar

Publicat: 01 nov. 2010
1

Astazi se implinesc cinci ani de la sfintirea Catedralei Romano-Catolice „Sfânta Fecioara Maria, Regina” din Iasi. La evenimentul care a avut loc pe 1 noiembrie 2005, PS Petru Gherghel a fost inconjurat de 22 de episcopi, de multi prelati straini si de sute de preoti.

„Bucuria noastra a fost mare întrucât astazi s-a împlinit un testament lasat de înaintasii nostri de a avea în Iasi o catedrala vrednica de aceasta cetate si de aceasta inima a diecezei. S-a împlinit un vis conceput în ziua consacrarii mele ca episcop, acum 15 ani”, spunea la acea data PS Petru Gherghel. Dupa consacrarea din 2005, noua catedrala a continuat sa fie împodobita: lampadarele din exterior, marile mozaicuri cu cei patru evanghelisti, grota Maicii Domnului din fata catedralei, parcuri si altele.
Comentarii
  • NU E FAINA CATEDRALA „catolici” nare nici un simbol de cruce .Ce prostie cum sa faca asa ceva la rotund Catedrala Romano Catolica.Emai faina Cate Drala Ortodoxa „SF. Paraschiva” si este si in forma de cruce ,la care Catedrala Catolicilor nu are nici-o forma de cruce ,si rusine mare ca il SFIDEAZA PE DUMNEZEU. Are dreptate Printele Cleopa si cu Pr. Arsenie ca Religia Romaon Catolica este o SECTA .
    AM FOST SI EU Catolic si mam dat pe Ortodox , nu-mi place de loc Religia ROMANO CA. Nare aproape nici o legatura cu Dumnezeu,”de exemplu”LA SF INPARTASANE LA CATOLICI CE SE DA ?SNEXURI E BATAIE DE JOC.pE CAND LA ORTODXI SE DA DIN TRUPUL LUI DUMNEZEU PAINE SI VIN „ADICA”TRUPUL SI SANGELE „MANTUITORULUI. Si casta am inceiat.Numi place si voi fi contra catolicilor”ungurilor”.Sunt miii si miii de motive si din cauza asta.

Adauga un comentariu