National

Catedrala din Suceava a cerut 15 milioane de euro sa-si faca parcare subterana. Cat a primit

Publicat: 17 feb. 2016
1

Unitatile de cult din municipiul Suceava au solicitat pentru acest an 20 de milioane de euro de la bugetul local, dar vor primi doar echivalentul unui milion de euro, a declarat presei, miercuri, primarul Ion Lungu.

Potrivit edilului, cele mai consistente fonduri, in valoare de 15 de milioane de euro, au fost cerute de preotii Catedralei din municipiu, pentru construirea unei parcari subterane. Primarul a spus ca municipalitatea nu poate finanta o astfel de investitie.

Lungu a precizat ca un numar de 40 de unitati de cult din municipiu vor primi in total suma de 4,46 milioane de lei.

Cei mai multi bani, respectiv, cate 500.000 de lei, vor ajunge la Catedrala, la Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor, pentru reconstructia sediului administrativ care a fost distrus de un puternic incendiu in ianuarie 2015, precum si la Biserica Penticostala Filadelfia.

Primarul Sucevei declara anul trecut ca, in ultimii 11 ani, de cand a castigat primul mandat, unitatile de cult din municipiu au beneficiat de sprijin financiar in valoare totala de 3,6 milioane de euro de la bugetul local, banii fiind alocati catre 15 biserici, pentru diferite proiecte de investitii.
Adauga un comentariu