National

Catalin Predoiu, omul cheie in dosarul lui Sorin Oprescu

Publicat: 14 iul. 2016
1

Liderul liberal Catalin Predoiu este omul cu care s-ar fi sfatuit principalul denuntator in dosarul fostului primar Sorin Oprescu.

Amanunte inedite ies la iveala in dosarul lui Sorin Oprescu. Liderul liberal Catalin Predoiu ar fi fost confidentul principalului denuntator al lui Sorin Oprescu.

Fostul sef al Administratiei Cimitirelor Bucuresti, Bogdan Popa, l-a denuntat pe Sorin Oprescu, in august 2015, dupa o intalnire de aproape 5 ore cu Catalin Predoiu  – fost presedinte al PNL Bucuresti, fost ministru al justitiei si unul dintre principalii candidati la fotoliul de primar general al Bucurestiului.

In spatele usilor inchise, principalul denuntator in dosar, Bogdan Popa, a recunoscut in fata judecatorului ca era anuntat de “un domn de la DNA”, de seara, ce intalniri urma sa aiba a doua zi, cand trebuia sa fie si echipat cu tehnica de inregistrare.

Dupa cum Popa ar fi declarat in fata magistratului, omul lui de legatura cu DNA era un domn pe nume “Liviu”, pe care l-a intalnit cand a intrat “ca orice cetatean”, intr-o duminica, pe usa principala a institutiei. In aceeasi duminica s-a intamplat sa se intalneasca si cu procurorul de caz, care nu a atins in dosar chestiuni despre modul in care Bogdan Popa – retinut, initial, pentru luare de mita – sau rudele sale apropiate, si-au obtinut averea.
 
Potrivit acelorasi surse, in fata instantei, Bogdan Popa a recunoscut mai multe intalniri pe care le-ar fi avut cu Catalin Predoiu, candidatul PNL la fotoliul de primar general al Capitalei, in perioada 23 august (ziua in care Bogdan Popa a fost saltat de procurorii DNA pentru luare de mita) – 06 septembrie (data retinerii lui Sorin Oprescu).

Una dintre aceste lungi intalniri a avut loc la doar o zi dupa ce Bogdan Popa a fost ridicat de procurorii anticoruptie sub acuzatia ca a luat 60.000 de euro mita de la patronul unei firme interesata sa contracteze lucrari cu Primaria Capitalei.

„Bogdan Popa a aratat ca il cunoaste personal pe Catalin Predoiu si ca a discutat cu acesta nu mai putin de 5 ore la sediul Fundatiei Omenia (unde Predoiu este membru onorific), pe 24 august 2015. A refuzat, insa, sa-si aminteasca ceva din continutul discutiei respective”, au adaugat acelasi surse.
 
Din 25 august, seful Administratiei Cimitirelor a inceput seria de denunturi la adresa lui Sorin Oprescu, denunturi care au culminat cu retinerea si arestarea preventiva a fostului primar general, pe 5, respectiv, 6 septembrie 2015.
 
Bogdan Popa, fost membru PNL potrivit propriilor afirmatii, a fost angajat al Primariei Capitalei din 2009 – la scurt timp dupa ce tatal sau s-a pensionat din functia de sef ALPAB.




Adauga un comentariu