Eveniment-Social

Catalin Ivan: „Candidatura aceasta este complet indecenta, imorala si va omori complet competitia in Romania”

Publicat: 20 mart. 2015
1
Europarlamentarul afiliat Biroul Permanent Judetean (BPJ) al PSD Iasi, Catalin Ivan, a luat o atitudine ferma impotriva candidaturii municipiului Bucuresti in competitia nationala pentru viitorul titlu de Capitala Culturala Europeana (ECoC – engl.) 2021. Ivan considera ca aceasta candidatura va starpi orice urma de concurenta, celelalte orase mari din Romania urmand sa fie ignorate complet. „Inscrierea in  competieie este complet indecenta, imorala si va asigur ca va aduce prejudicii tuturor oraselor implicate in aceasta competitie. Pur si simplu va omori toate celelalte candidaturi”, a afirmat Catalin Ivan. 

Citeste si: Europarlamentarul Catalin Ivan: „Gheorghe Nichita nu ma mai vrea”

Inca din luna martie a anului trecut, europarlamentarul roman, fost membru al Comisiei de Cultura din Parlamentul European, s-a declarat impotriva unei posibilie candidaturi a capitalei pentru ECoC.  La acel moment, Catalin Ivan afirma ca „voi fi total impotriva depunerii candidaturii Bucurestiului pentru titlul de Capitala Culturala Europeana. Nu are ce sa caute o capitala in aceasta competitie, pentru ca nu e o lupta cu aceleasi arme. Noi toti, 22 milioane de oameni, am contribuit cu bani la bugetul national, iar investitiile in cultura au fost prioritare in Bucuresti si in perioada lui Ceausescu si dupa”. 
In calitate de fost raportor care a lucrat direct pe noul regulament al competitiei ECoC, Catalin Ivan afirma ca „Bucurestiul va anihila orice competitie tocmai prin dimensiunea exagerata a posibilitatilor bugetare fata de celelalte orase din tara. Nu este moral si nici decent ca in conditiile in care ai doar bugetul alocat culturii de peste opt ori peste cel al concurentilor tai! E ca si cum toti concurentii sunt cu Dacii si vine unul mai destept cu un Ferarri sau Porsche!”. 
 
Citeste si: Europarlamentarul Catalin Ivan, acuzat de Gheorghe Nichita ca sta prost cu onoarea
De altfel, conform datelor disponibile public, bugetul total al municipiului Bucuresti preconizat pentru 2015 este de 4.519 milioane lei, in timp ce bugetul Iasului este de 1.088 milioane, al Clujului de 1.181 milioane lei, iar cel al Timisoarei de 1.300 milioane lei. Pentru cultura Cluj are alocate pentru anul in curs 8.3 milioane lei, Timisoara 8.5 milioane lei, in timp ce bugetul total alocat pentru activitati culturale si religioase in Bucuresti este de 65 milioane lei.

Citeste si: Soc la PSD. Suspendat din partid, Catalin Ivan i-a declarat razboi lui Ponta

„Scopul acestei competitii interne este de a desemna orasul care sa reprezinte Romania in 2021 in cadrul ECoC. Urmatoarea data cand Romania va mai avea voie sa propuna un oras va fi abia peste inca cincisprezece ani, adica in 2036! Toata competitia are ca obiectiv, de fapt, implicarea comunitatilor si municipalitatilor locale in stimularea dezvoltarii culturale. Aceasta, la randul ei, duce la turism si venituri substantiale din turismul cultural. Deja Bucurestiul acapareaza cea mai mare marja de turism urban din Romania, ce sens mai are aceasta candidatura? Cineva a cedat in fata tentatiei orgoliului nemasurat si a maniei grandorii!” a explicat europarlamentarul PSD.

Citeste si:  Cum a reactionat Catalin Ivan la suspendarea din PSD

Catalin Ivan a adresat si o invitatie la decenta catre conducerea Primariei Bucuresti: „Sper sa fie retrasa in mod onorabil aceasta candidatura a capitalei fiindca, repet, este indecenta! Sunt sigur ca primarii celorlalte orase deja inscrise in competitie vor lua atitudine alaturi de mine. Ca europarlamentar care a lucrat direct pe noul regulament al ECoC, voi face lobby nu contra capitalei, ci pentru egalitatea de sanse in competitie fiindca este nedrept ca un colos de zece ori mai mare sa fure sansa de dezvoltare prin cultura oraselor din restul tarii!”. Comentarii
  • e ok sa nu-i convine mizeria asta dar sa crezi ca Iasul are vreo sansa in castigarea acestei incercari de a devenii capatala culturala europeana …. inseamna altceva,inseamna ca de cand e parlamentar european n-a mai fost prin oras din gradinita ….
    Vai mama noastra cu orasul nostru distrus de distrusul asta de Nichita …. cat om fi de nationalisti ,ieseni,cum vrem noi ….n-avem nici o sansa in fata Clujului ,Timisoarei ….etc !

Adauga un comentariu