National

Catalin Chelu si complicii, arestati

Publicat: 21 nov. 2010
1

Catalin Chelu si ceilalti suspecti retinuti în cazul presupusei mite oferite lui Valentin Fatuloiu au fost arestati preventiv pentru 29 de zile, dupa ce instanta Tribunalului Bucuresti a admis ieri dimineata cererea procurorilor DNA în acest sens. Catalin Chelu este acuzat de dare de mita si cumparare de influenta, iar Stefan Badea este acuzat ca i-ar fi facilitat intrarea lui Chelu la Fatuloiu, a spus avocatul omului de afaceri galatean Catalin Chelu, Ioana Ionescu, in opinia careia fapta de cumparare de influenta, una dintre cele doua acuzatii aduse clientului sau, nu s-a consumat deoarece banii nu au fost dati.
Chelu le-a spus procurorilor ca orice afacerist mai important din România are astfel de dosare si ca, în opinia sa, acest caz nu este decât o facatura, în încercarea „decapitarii” societatii Alprom SA, unde el este actionar majoritar, împreuna cu alte doua persoane din cele retinute. Sambata, Ioana Ionescu a declarat ca în acest caz a facut denunt si fiul lui Dan Valentin Fatuloiu.
Directia Nationala Anticoruptie a organizat vineri un flagrant delict în cazul omului de afaceri galatean Catalin Chelu, dupa ce ar fi încercat sa îi ofere mita 50.000 euro secretarului de stat în MAI, Dan Valentin Fatuloiu, pentru a rezolva favorabil dosare aflate în lucru la unitati de Parchet, între care si DIICOT. Gabriel Constantinescu si Antonel Bunu, apropiati ai omului de afaceri Catalin Chelu si asociati în firme impreuna cu acesta, au fost prinsi alaturi de Chelu în urma flagrantului delict din fata sediului MAI. Vineri, cei doi ar fi venit împreuna cu Chelu pentru a-i oferi mita lui Fatuloiu.

Bani si denunturi

Catalin Chelu este proprietarul celui mai mare portofoliu de companii listate la Bursa de la Bucuresti, cu 14 companii la care este actionar direct sau prin intermediul unor firme interpuse, fiind totodata un personaj controversat, presa acuzându-l, între altele, ca a devalizat Rotes SA. Potrivit „Topului Forbes 500 miliardari”, Catalin Chelu (44 ani) are o avere estimata la 17 milioane euro (locul 312 pe România) si este unul dintre cei mai importanti jucatori de pe bursa româneasca de actiuni. Catalin Chelu a fost prezentat în presa ca fiind un apropiat al omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu si ca ar fi fost folosit de acesta ca interpus în diferite achizitii.
O alta tentativa de mituire în care ar fi fost implicat Fatuloiu a avut loc în 2006. Atunci, cel care ar fi urmat sa îi dea mita lui Fatuloiu, Florea Olteanu, administrator al unei societati agroindustriale din Vâlcea, l-ar fi acuzat pe acesta ca i-ar fi cerut, prin intermediul unui intermediar, 5.000 euro pentru rezolvarea favorabila a unui dosar. Presa relata atunci despre o presupusa operatiune de prindere în flagrant delict ratata care l-ar fi vizat pe chestorul Fatuloiu. DNA arata într-un comunicat de presa din 21 februarie 2007 ca, în urma unei sesizari facute de Florea Olteanu pe 21 august 2006, procurorii anticoruptie au reusit prinderea în flagrant delict a învinuitei Maria Gogoasa, aceasta având asupra sa suma de 5.500 euro primiti de la denuntator.
Adauga un comentariu