Sport

Cat vor castiga medaliatii Romaniei la Rio

Publicat: 26 aug. 2016
1

Presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Român (COSR), Alin Petrache, a decis dublarea premierilor pentru medaliatii olimpici de la Rio de Janeiro, potrivit site-ului oficial al forului national.

De asemenea, COSR va oferi recompense financiare, conform legislatiei în vigoare, si pentru locurile 4, 5 si 6.
Astfel, conform HG 1447/2007, medaliatii cu aur vor primi contravaloarea a 70.000 euro, câstigatorii medaliei de argint 56.000 euro, iar pentru medalia de bronz fiecare sportiv va încasa 42.000 euro.

Pentru locurile 4, 5 si 6 se vor primi 14.000 euro, 10.500 euro, respectiv 7.000 euro.
Antrenorii, precum si colectivele tehnice care au contribuit la realizarea acestor performante la JO 2016 vor fi de asemenea recompensati de catre COSR.

În virtutea parteneriatului dintre COSR si Renault Commerciale Roumanie, medaliatele cu aur vor fi recompensate cu autoturisme Kadjar, medaliatii cu argint vor primi cheile modelului Captur, în timp ce sportivii distinsi cu medalii de bronz vor primi automobile Clio.
România a participat cu 96 sportivi si 7 rezerve la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, în perioada 5-21 august, si a cucerit cinci medalii, una de aur, una de argint si trei de bronz.

Aurul a fost adus de echipa feminina de spada (Simona Gherman, Simona Pop, Ana-Maria Popescu, Loredana Dinu), argintul a fost obtinut de tenismenii Florin Mergea si Horia Tecau la dublu masculin, bronzul a fost luat de Gabriel Sîncraian la haltere (cat. 85 kg), de canotoarele de la 8+1 (Roxana Cogianu, Ioana Strungaru, Mihaela Petrila, Iuliana Popa, Madalina Beres, Laura Oprea, Adelina Bogus, Andreea Boghian si Daniela Druncea) si de Albert Saritov (lupte libere, cat. 97 kg).

Tricolorii au mai reusit, de asemenea, o clasare pe locul 4 (gimnastul Marian Dragulescu la sarituri), trei locuri cinci (Corina Caprioriu – judo, cat. 57 kg, luptatorul de greco-romane Alin Alexuc – cat. 98 kg si sabrerul Tiberiu Dolniceanu), un loc 6 (gimnastul Andrei Muntean la paralele) etc.
Adauga un comentariu