Sport

Cat va castiga un sportiv roman in cazul unei medalii de aur la Jocurile Olimpice

Publicat: 04 iul. 2016
1

Câstigatorul unei medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro va fi premiat cu 70.000 de euro de catre Comitetul Olimpic si Sportiv Român, a anuntat, luni, presedintele COSR, Alin Petrache.

„Pot sa anunt ca avem pregatiti banii de premiere pentru sportivii români pentru Rio. Asta pentru a avea liniste si a munci pentru aceste medalii pe care le dorim toti. Sumele nu se vor dubla de catre Guvernul României. Premierea este din partea COSR si este în apelativul presedintelui de a dubla aceste sume. Ele se stiu, aurul este 35.000 de euro, dublat este 70.000 de euro. Sunt niste sume cu care statul român si COSR se pot mândri, pentru ca sunt printre cele mai mari premieri pe care o tara europeana le poate da. Iar renta viagera care revine sportivului dupa retragere trebuie punctata de fiecare data. Pentru ca dupa o viata grea de sportiv sunt si lucruri placute care i se pot întâmpla”, a explicat Petrache.

Presedintele COSR a mentionat ca federatiile estimeaza câstigarea unui numar între 6 si 9 medalii la Jocurile Olimpice de la Rio.
„Din punctul de vedere al federatiilor, discutia a fost undeva la 6-8 sau 9 medalii la JO 2016. Cu siguranta ca, daca vom veni cu mai multe medalii, nu vom supara pe nimeni. Acum doi ani discutam de 40-50-60 de sportivi calificati, dar iata ca acum am ajuns la în jur de 100. Iar asta se datoreaza doar proiectelor si programelor pe care COSR le-a pus în practica”, a spus oficialul. COSR va anunta miercuri numele sportivului care va fi portdrapelul României la JO 2016: „Sper ca miercuri dupa-amiaza sa anuntam portdrapelul României la Jocurile Olimpice”.

A 31-a editie a Jocurilor Olimpice de vara se va desfasura în perioada 5-21 august, la Rio de Janeiro (Brazilia).
Comentarii
  • Si cand te gandesti ca cocalarii lui mos’ icoana care ne-au reprezentat atat de bine la Euro castiga mult mai bine…

Adauga un comentariu