National

Cat timp vor fi ignorati? O luna de proteste: 6000 de romani au cerut demisia Guvernului – FOTO

Publicat: 07 oct. 2013

Bucurestenii nemultumiti de proiectul de exploatare cu cianuri a aurului de la Rosia Montana protesteaza duminica in Capitala, la mai bine de o luna de la inceperea manifestatiilor fata de proiectul RMGC. Protestatarii s-au intalnit jurul orei 17:00, pe Strada Rosia Montana, aflata in apropierea statiei de metrou Gorjului din cartierul Militari, si au marsaluit pana in Piata Universitatii, oprindu-se si la Palatul Cotroceni.

Protestatarii au fost distribuit flyere pe care scrie: „Hai sa protestam pana cand:
1. Parlamentul, prin Senat si Camera Deputatilor, va vota respingerea proiectului de lege si va interzice prin lege folosirea de cianuri in activitatile din Romania.
2. Guvernul va respinge in procedura de urgenta, prin hotarare de Guvern, acordul de mediu.
3. Rosia Montana va fi inclusa pe lista UNESCO.
4. Îsi vor prezenta demisia: Victor Ponta, alaturi de cei patru initiatori ai acestui proiect de lege – ministrul Marilor Proiecte, Dan Sova, ministrul Mediului, Rovana Plumb, ministul Culturii, Daniel Barbu si directorul ANRM, Gheorghe Dutu.”

Manifestantii s-au oprit la poarta principala a Palatului Cotroceni si au strigat: „Ale, ale, ale, PDL si USL, aceeasi mizerie”, „Basescu, la poarta ta bate revolutia!”, „Rosia, nu uita, tara te va apara!”, „Demisia! Demisia!”. Pe unele pancarte scrie urmatarul mesaj: „Nu puteti voi fura cat putem noi sa iubim Romania!”. Unii dintre cei prezenti la protest sunt biciclisti, care au venit „echipati” cu sticle cu pietriclele si vuvuzele. Altii si-au adus copiii mici la protest.

Manifestari similare au loc duminica si in alte orase din tara, precum Cluj si Pitesti. La Brasov, aproximativ 200 de persoane din comuna Sinca Noua au protestat deja in acest weekend impotriva exploatarii aurului de la Rosia Montana. Printre participanti s-au aflat si copii cu pancarte pe care apareau mesaje precum „Opriti jefuirea tarii” si „Aurul este al nostru si al urmasilor urmasilor nostri”.
sursa: gandul.info
Adauga un comentariu