Magazin

Cat castiga juratii de la „Vocea Romaniei” si „X Factor”

Publicat: 27 nov. 2012
1

Juratii de la „Vocea Romaniei„, „X Factor” si „Te cunosc de undeva” si-au rotunjit considerabil conturile in 2012. Aparitiile pe micul ecran si mediatizarea i-au ajutat sa-si mareasca tarifele, chiar daca suntem in perioada de criza.

Daca vroiati sa stiti cat castiga Horia Brenciu la un concert prin tarisoara noastra, ei bine, aveti raspunsul. Artistul cere pentru o reprezentatie nu mai putin de 20.000 de euro, plus transport si cazare pentru tot band-ul lui. La prieteni mai face cate o reducere de 5.000 de euro, ca, deh, spune ca e baiat bun. In comparatie cu el, alta jurata de la „Vocea Romaniei”, Loredana, are un tarif mai mic, de doar 10.000 de euro.

Smiley a urcat si el in acest an pretul, si de la 3000 de euro cat cerea in 2011, acum, incaseaza, pentru un concert privat, 5000 de euro, iar pentru un spectacol in aer liber, ia 7000 de euro. Aici se adauga, exact ca si la Brenciu, transportul si, eventual, cazarea. Partea buna in cazul lui este ca interpreteaza solo si nu e nevoie sa i se mai plateasca si alte dari catre instrumentisti sau backing-vocals. Marius Moga este singurul dintre jurati care a redus numarul concertelor, canta doar in duete, in schimb, este producator muzical pentru tinerii artisti si compune piese pentru interpretii consacrati. Astfel, pentru o melodie, „micul Mozart” cere intre 2000 si 3000 de euro, si cum solicitarile sunt foarte multe, conturile compozitorului s-au dublat in ultimul an!

La Antena1, lucrurile stau un pic diferit. Pana sa suporte interventia chirugicala, Dan Bittman era lider detasat cu 10.000 de euro pentru un concert, iar pentru o petrecere privata, suma mai urca un pic, pana la 11.000 de euro. Delia, in schimb, castiga doar 1800 de euro pe eveniment, la fel si Cheloo cu trupa „Parazitii”.

La „Te cunosc de undeva”, cei care dau verdicte merg la concerte pe sume frumusele, dar nu spectaculoase. Andreea Balan a ramas la tariful de anul trecut, de 1500 de euro pentru un eveniment, Aurelian Temisan a mai urcat un pic, de la 1200 de euro la 1500 de euro, iar Ozana Baranbancea si-a stabilit un pret la 700-800 de euro pentru un show.

In concluzie, la o socoteala simpla, Brenciu este liderul detasat al juratilor la nivelul castigurilor financiare, iar daca ne gandim ca vin si spectacolele de Craciun si Revelion, unde tarifele se dubleaza de cele mai multe ori, avem imaginea clara a sumelor astronomice pe care Horia le va avea in cont la finele lui 2012.
Comentarii
  • TARA ARDE SI BABA SE CHEAPTANA /OARE NE MAI ARDE SA DAM SUTE DE LEI PE BILETE SA AUZIM CANTECE PE STRADA ?CAND SUNT OAMENI CARE MANANCA PAINE DIN NOROI ???

Adauga un comentariu