National

Cat au cheltuit parlamentarii in 2015 pentru deplasarile in strainatate

Publicat: 27 dec. 2015
1

Aproape trei milioane de lei – atat au cheltuit in 2015 parlamentarii romani doar pe vizitele in strainatate. In timp ce senatorii au avut nevoie doar de aproximativ 600.000 de lei, deputatii s-au plimbat prin Statele Unite, Mexic si Japonia, calatorii care depasesc doua milioane de lei.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a bifat mai multe tari anul acesta. Pentru Canada a avut la dispozitie peste 93.000 de lei, iar pentru vizita in Irlanda – aproape 10.000 de lei.

Presedintele Comisiei pentru romanii de pretutindeni, Mircea Lubanovici, a cheltuit aproximativ 31.000 de lei pentru o vizita de lucru de opt zile in Statele Unite ale Americii. Tot in SUA au fost si deputatii Viorica Marcu si Ion Cristinel Marian. Amandoi au cheltuit in aceasta calatorie aproximativ 40.000 de lei.

Campioni la bani cheltuiti sunt cinci deputati care au efectuat o vizita in Vietnam. Ioan Stan, Ionel Palar, Dumitru Oprea, Bogdan Ciuca si Gheorghe Marin au stat acolo zece zile pentru a se documente despre dezvoltarea durabila, timp in care au cheltuit peste 120.000 de lei.

O vizita in Mongolia a costat putin peste 50.000 de lei, iar in Mexic, unde a avut loc un summit al femeilor din Parlamente, aproape 90.000 de lei.

Senatorii au cheltuit mai putini bani, asta si pentru ca bugetul alocat in acest sens a fost mai mic. Deplasarile externe ale senatorilor au costat aproximativ 600.000 de lei.

Informatiile date publicitatii sunt insa doar pana in luna octombrie pentru Camera Deputatilor si pana in luna august pentru Senat.

Si Administratia Prezidentiala a primit la rectificarea bugetara din iulie 2015 fonduri suplimentare pentru deplasarile externe in valoare de 11 milioane lei. In perioada ianuarie-iulie a acestui an, bugetul total al Administratiei Prezidentiale a fost de 28,23 milioane de lei la care s-au mai adaugat cele 11 milioane acordate la rectificare.
Adauga un comentariu