Local

„Casa Evantai”, alte peste 300 de inventii si spectacol omagial Grigore Vieru, la Palas

Publicat: 21 mai 2014
1

@ Joi, 22 mai, ansamblul Palas îi invita pe ieseni la doua evenimente aparte: spectacol extraordinar cu ocazia Festivalului International de Poezie „Grigore Vieru” si EUROINVENT, Expozitia Europeana a Creativitatii si Inovarii
 
În perioada 22 – 24 mai 2014, în Atriumul Palas Mall are loc cea de-a sasea editie a Expozitiei Europene a Creativitatii si Inovarii EUROINVENT, cel mai amplu eveniment de acest fel din sud-estul Europei. Timp de trei zile, publicul iesean si nu numai va avea ocazia sa admire peste 300 de creatii ale cercetarilor si  inventatorilor din 26 de tari. Printre inventii se numara: sisteme de monitorizare si investigare a seismelor; uniforma antitero marcata pentru recunoasterea în spectrul infrarosu; camera de filmat la adâncimi mari pentru scafandri; sisteme inovative pentru parcarea bicicletelor; softul care are grija de sanatate si transforma pantofii în calculator al indicelui corporal; noi soiuri de copaci si plante etc.

O alta inventie inedita va fi expusa pe esplanada Palas Mall, la intrarea dinspre Palatul Culturii: „casa expandabila” sau „casa evantai”, care îsi mareste suprafata de peste trei ori. La EUROINVENT vor fi prezentate si inventiile românesti premiate cu medalii de aur, argint si bronz la Expozitia Internationala de Inventii si Inovatii, desfasurata în aprilie, în Malaezia, precum si cu alte cinci mari distinctii internationale. Pe lânga periplul printre inventiile deosebite, organizatorii au pregatit si numeroase momente de dans, miniconcerte de vioara, saxofon si altele. Expozitia este organizata de Forumul Inventatorilor Români, în colaborare cu Centrul de Informare EUROPE DIRECT Iasi, prin structura sa gazda, Asociatia pentru Ecologie si Dezvoltare Durabila, Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” si Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, în parteneriat cu Universitatea de Arte „George Enescu” si Uniunea Artistilor Plastici.

Iesenii care l-au apreciat pe poetul Grigore Vieru si continua sa îi citeasca opera sunt asteptati joi, în parcul Palas, la un spectacol omagial, în cadrul celei de-a VI-a editii a Festivalului International de Poezie „Grigore Vieru” Chisinau – Iasi.  Evenimentul va începe la ora 17.00, în piateta principala din parc. Pasionatii de poezie vor fi încântati cu spectacolul de muzica si poezie „Taina care ma apara”, sustinut de Anastasia Lazariuc, Adrian Bezna, Vasile Iovu, Mihai Ciobanu si altii.
Adauga un comentariu