Local

Casa de Ajutor Reciproc, asaltata de angajatii Mitropoliei

Publicat: 24 sept. 2013
1

Daca sunteti crestini ortodocsi si aveti nevoie de bani, va puteti împrumuta la biserica. Mai exact, la Casa de Ajutor Reciproc a Clericilor si Mirenilor înfiintata la Iasi de Mitropolia Moldovei si Bucovinei. Casa de Ajutor Reciproc, din cadrul Mitropoliei Iasi, si-a inceput activitatea in martie 2011. Ca sa obtina un imprumut de la CAR-ul Mitropoliei, enoriasii trebuie doar sa completeze o cerere si sa îndeplineasca doua conditii: sa aiba un venit constant si sa fie crestin ortodox. Cei care pot beneficia de aceste imprumuturi sunt angajatii permanenti ai Mitropoliei si rudele de gradul intai ale acestora. Reprezentantii care coordoneaza institutia sunt convinsi ca vor avea multe cereri datorita dobanzii mici si a increderii de care se bucura biserica in randul oamenilor.

„Functioneaza ca o institutie financiara non-bancara si se pot înscrie în aceasta asociatie toti clericii si mirenii crestini ortodocsi. La înscriere se plateste o taxa de 35 de lei, în care sunt incluse formularele, iar cotizatia lunara este de 30 de lei. CAR acorda credit pe 12 sau 24 de luni. Membrii pot beneficia de ajutoare de înmormântare dupa un an de la înscriere. Comparativ cu anul trecut, cand am onorat 158 de cereri, anul acesta am constatat ca numarul cererilor a crescut cu aproximativ 57. Suma maxima pe care acestia o pot imprumuta este de 15.000 lei si trebuie returnata in decursul a 24 de luni”, a precizat Constantin Sturzu, purtatorul de cuvant al Mitropoliei din Iasi.
Comentarii
  • Ce parere aveti iubiti credinciosi ,dupa patiserie , agentii de pelerinaj ,spalatorie , cabinete medicale , fabrica de mobila etc a venit randul prea sfintilor sa deschida si o bancuta mai mica pe cand o casa de amanet poate un stabiliment ,doamne ajuta

  • si daca nu esti hottodox nu te imprumuta ha ha ,atunci trebuie sa fii prostodox si sigur te capeti cu ceva vai de voi fatarnici caci cu multe lovituri veti fi pedepsiti

  • Explicati mai clar aceste afirmatii: Ca sa obtina un imprumut de la CAR-ul Mitropoliei, enoriasii trebuie doar sa completeze o cerere si sa îndeplineasca doua conditii: sa aiba un venit constant si sa fie crestin ortodox. Cei care pot beneficia de aceste imprumuturi sunt angajatii permanenti ai Mitropoliei si rudele de gradul intai ale acestora. PANA LA URMA TREBUIE SA FII ANGAJAT AL MITROPOLIEI SAU NU CA SA OBTII UN IMPRUMUT?

Adauga un comentariu